Muntatge amb Albert Tjaaland a primer terme. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Joan Laporta

El cosí de Haaland brilla a Noruega: Laporta no vol equivocar-se com Bartomeu

Aconseguirà arribar al nivell del seu cosí?

Erling Haaland s'ha convertit en un dels millors jugadors del món. Les seves grans xifres golejadores l'han portat a trencar tots els rècords possibles, guanyar un triplet i quedar segon a la pilota d'or amb només 23 anys. El futbolista noruec va començar la seva carrera al Bryne, equip de la segona divisió del seu país, i posteriorment se'n va anar al Molde, un dels equips més importants de Noruega.

Amb aquest segon va anotar 20 gols en 50 partits, sent ell, encara, menor d'edat. Mentre Haaland segueix meravellant al món sencer, el cosí Albert Tjaland està seguint els seus passos i també s'està inflant a marcar gols. Tjaland, que és cosí de l'actual jugador del Manchester City per part de mare , té 19 anys i milita al segon equip del Molde, que està a la quarta categoria del futbol noruec.

Amb un físic realment similar al del seu cosí, el jove davanter centre va anotar 64 gols en els primers 37 partits que va disputar amb les inferiors del Molde i s'ha convertit en un fix a les categories inferiors de Noruega. Les comparacions odioses entre tots dos jugadors no han trigat a arribar, ja que, més enllà de la seva bona relació amb el gol, tots dos futbolistes destaquen per la seva potència, agilitat i xut. A més, tant Erling com Albert van començar la seva trajectòria a Bryne i, posteriorment, van anar al Molde. L'única cosa en què es diferencien és la cama bona, ja que Haaland és esquerrà i Tjaland, dretà.

Haaland's Cousin is a BEAST | Albert Braut Tjaaland Goal From the Midfield

A diferència de Haaland, el Molde està tenint més paciència amb Tjaland, que, de moment, només ha jugat deu minuts amb el primer equip. El seu debut va ser el 25 de juliol del 2021 davant l'Spjelkavik en un partit corresponent a la primera ronda de la copa nacional. Això sí, només va trigar deu minuts a anotar el primer gol. Albert Tjaland va superar el porter rival en un u contra u per culminar una contra en el temps afegit.

El gol va suposar el definitiu 1 a 4 al marcador. El 24 de setembre de 2022, Albert Tjaland va anotar un gol d'una bellíssima factura, atès que al minut 77 del partit que enfrontava al Molde II i al Førde corresponent a la quarta divisió de Noruega , va anotar un golàs des del mig del camp. El Barça i el Reial Madrid ja li segueixen la pista.

Des del Molde volen ser prudents, atès que són conscients que el jove ha d'anar cremant etapes progressivament sense precipitar-se, igual que el seu cosí fa uns anys. Sobre les comparacions amb el seu cosí i les xifres golejadores, l'entrenador del Molde, Erling Moe, va avisar que havia de ser cautelós amb ell. Haurem d'estar molt al futur d'Albert Tjaland, perquè apunta maneres.

El mateix Erling Moe va afirmar que Tjaland estava encara força lluny del seu cosí, però que si treballava podia convertir-se en un molt bon davanter centre. Tot apunta que serà aquest 2024 quan Albert Tjaland començarà a guanyar minuts amb el primer equip del Molde. Això sí, caldrà esperar fins al febrer, que és quan el Molde jugarà la seva eliminatòria de Conference League contra el Legia Varsòvia de Polònia. La lliga de Noruega no torna fins a l'abril. El Molde ja està classificat per a la fase prèvia de l'Europa League 2024-25 després de guanyar la copa de Noruega fa un mes.