Joan Laporta i jugadors del Valladolid a la 2022/23

El Barça recupera una vella aspiració a baix cost com a pla B a Joao Cancelo

Joan Laporta i Deco es plantegen fitxar un lateral dret que ja van tenir al punt de mira l'estiu passat

Un dels grans misteris a l'estiu del 2023 va ser qui seria el lateral dret del Barça per a aquesta temporada. La directiva tenia la missió de trobar el candidat perfecte perquè pogués aterrar al Camp Nou per ser titular a l'elenc blaugrana. Es va produir un gran ball de rumors, contactes i acostaments; finalment, va acabar arribant Joao Cancelo a manera de préstec fins a final d'aquesta temporada.

El Barça va haver de bregar amb la delicada situació financera que encara arrossega i no es podia plantejar invertir molts milions al fitxatge del lateral. Per això, es va començar a fixar en joves talents que despuntaven en equips de LaLiga i que podien ser una bona opció tant a curt com a mitjà/llarg termini. Era una tessitura complexa, però els observadors de l'entitat catalana van trobar diversos candidats que complien aquestes premisses.

Així i tot, cap d'aquestes possibilitats es va materialitzar i Joan Laporta va acabar decantant-se per portar-se cedit a Joao Cancelo. Això sí, a l'acord amb el Manchester City no es va afegir cap opció de compra. Per tant, aquest estiu es tornarà a succeir l'enigma de trobar un lateral dret de nivell que es pugui acoblar des del principi a la dinàmica del Barça.

Evidentment, la primera opció és prolongar l'estada de Joao Cancelo. El portuguès ha rendit a un nivell espectacular en tots els partits que ha disputat i la seva continuïtat seria una boníssima noticia per als culers. Tot i això, el preu que demanarà el City per ell és inassumible per al Barça i, per això, Joan Laporta i Deco comencen a contemplar altres possibles opcions.

Iván Fresneda, un altre cop a l'agenda del Barça

Un dels diversos noms que van circular pels postulats del Barça per al seu lateral dret era Iván Fresneda. El jove futbolista (2004) havia signat una esplèndida campanya amb el Real Valladolid i eren diversos els equips que el pretenien. Els blaugranes ho van intentar fins al final, però el madrileny va acabar marxant a l'Sporting de Portugal.

Iván Fresneda ● Welcome to Sporting CP 🟢🇪🇸 Best Skills, Tackles & Passes

Va signar amb els Verde e Brancos fins al 2028 i al seu contracte es va afegir una clàusula de rescissió de 80 milions d'euros. A la capital portuguesa hi havia moltes esperances amb el lateral espanyol. No obstant això, la seva adaptació no ha estat gens l'esperada i amb prou feines ha participat en set partits des de començament de temporada.

Amb tot, al club lisboeta comencen a valorar donar-li sortida al proper mercat i aquí és on el Barça entra escena. Evidentment, la seva clàusula és inviable per als catalans, però l'Sporting només va pagar 8 milions amb ell. L'entitat capitalina, doncs, es plantejaria acceptar qualsevol oferta que suposés recuperar-ne la inversió; és a dir, Joan Laporta hauria d'invertir mínim 8 quilos si vol fitxar Iván Fresneda.