Marcelino i Quique Sánchez Flores volen un defensor argentí

Sevilla i Vila-real competeixen per un lateral dret argentí

Tot apunta que aquest jove jugador que ara milita al San Lorenzo jugarà a LaLiga properament

El futbol argentí està de moda. Des de fa unes dècades ja, els observadors del marc europeu destinen el seu setge al futbol sud-americà per pescar les promeses que en sorgeixen. Un dels països amb més producció de perles futbolístiques és, sens dubte, Argentina.

Durant els darrers anys s'està tornant habitual que equips de les grans lligues europees fitxin joves talents argentins. Els que pretenen fer-ho ara són Sevilla i Vila-real, dos dels equips amb més entitat a LaLiga.

Tots dos clubs necessiten reforçar el seu lateral dret de cara al pròxim curs i han arribat a la mateixa conclusió. Víctor Orta i Miguel Ángel Tena, directors esportius de Sevilla i Vila-real, respectivament, consideren Agustín Giay com l'home adequat. L'argentí només té 20 anys, però ja està començant a meravellar al futbol argentí.

Agustín Giay, nova perla argentina

Nascut a San Carlos a mitjans de gener de 2004, Agustín Giay va destinar la seva vida des de ben aviat al futbol. Es va formar a la pedrera de l'equip local de la seva ciutat, el Club Atlético Argentino de San Carlos, i va fitxar encara sent un zagal pel filial del San Lorenzo. El 2022 va aconseguir convertir-se en jugador del primer equip.

Des de llavors, s'ha anat adobant a la primera divisió argentina i ha adquirit cada vegada més nivell. Fins al punt que aquest 2024, amb tot just 20 anys, és titular indiscutible a San Lorenzo i, a més, ja ha cridat l'atenció de grans equips europeus. Sense anar més lluny, els primers rumors vaticinaven un interès del Cholo Simeone per Agustín Giay.

No obstant això, aquests informes no han tingut més repercussió i els que semblen ara més ben posicionats per endur-se la perla argentina són Sevilla i Vila-real. Agustín Giay és un lateral dret alt (1,80m), veloç i amb molta arribada. Pot avançar línies i habitar fins i tot l'interior dret, així com també abastar tot el flanc dretà com a carriler.

Agustín Giay - The New Argentinian Sensation 🇦🇷

Sevilla i Vila-real, ansiosos d'aire fresc

L'interès de sevillans i castellonencs a Agustín Giay no és per mer caprici. Els dos conjunts requereixen renovar el seu lateral dret i fitxaran sí o sí un jugador d'aquesta demarcació al proper mercat estival. Però, posats a triar, és millor portar un jugador de les característiques de l'argentí: jove i amb projecció, però que pugui rendir en el present.

Jesús Navas acaba contracte aquest mateix estiu i la seva renovació encara és una incògnita. Encara que aquesta s'acabés produint, el lateral espanyol, als 38 anys, no està per jugar molts minuts. Juanlu Sánchez li està suplint bé quan li toca, però, així i tot, Víctor Orta sap que és necessària l'arribada d'un altre jugador per a aquesta posició.

A Vila-real estan una mica decebuts amb el nivell de Juan Foyth i estan pràcticament convençuts que aquest estiu li buscaran sortida. Al seu lloc valoren l'arribada d'un altre argentí, Agustín Giay, perquè brindi competència al lateral dret titular, Kiko Femenía.

El valor de mercat actual d'Agustín Giay és de 8 milions d'euros, xifres més que assumibles per a tots dos conjunts. Veurem què ofereix el futur pròxim del lateral de Sant Llorenç. El que és evident és que el veurem més aviat que tard al futbol europeu.