Possible fitxatge del Barça

El Barça a punt de tancar el pivot defensiu a cost 0

El jugador anhela recalar a l'equip de Xavi

Quan Xavi va acordar amb Joan Laporta seguir el Barça, va demanar més potestat a l'hora de determinar els fitxatges d'aquest estiu. El mandatari va acceptar i sembla que complirà, sobretot, en el cas del migcampista defensiu, la incorporació més demandada per l'egarenc. A més, la fràgil situació financera del club no suposarà un handicap, ja que l'elegit pel tècnic arribaria de franc.

La figura del '5' és transcendental als esquemes de Xavi i a l'ADN del Barça. El seu estil de joc requereix necessàriament poder comptar amb un futbolista que exerceixi d'enllaç entre la línia defensiva i el centre del camp i que pugui complir tant a les accions defensives com a les ofensives. Durant aquest curs 2023/24, aquesta posició ha estat òrfena, ja que l'encarregat d'encarnar-la, Oriol Romeu, ha estat a un nivell molt baix.

Aquest és un dels motius que explica millor el grisenc joc que ha exposat l'equip culer durant gran part del curs. Tot va millorar quan Xavi va reconvertir Andreas Christensen al migcentre defensiu, però, fins aleshores, el Barça va estranyar enormement aquesta figura. I ara, de cara a l'estiu, als despatxos del Camp Nou ja saben que el fitxatge d'un 5 és el més prioritari.

Per això, ja s'han posat fil a l'agulla per poder determinar quina és la millor opció. Evidentment, l'economia del club encara no permet fer front a fitxatges de gran escala, com el de Zubimendi o el de Kimmich. Així i tot, un altre dels favorits de Xavi, Guido Rodríguez, acaba contracte amb el Reial Betis i tot apunta que recalarà al Barça.

Guido Rodríguez, l'opció prioritària

Fa anys que el nom de l'argentí figura entre els candidats ideals per exercir en les tasques de migcentre defensiu. Fins ara, l'alt cost que sol·licitava el seu club actual, el Reial Betis, era un impediment, ja que el Barça no el podia afrontar. Tot i això, el fet que acabi contracte aquest estiu i que, per tant, pugui arribar gratis a la Ciutat Comtal, l'acosten molt més a poder vestir de blaugrana la 2024/25.

L'entitat sevillana ha intentat emprendre la seva renovació, però Guido Rodríguez els ha donat llargues. Tenia clar que aquest estiu anava a fer un salt a la seva carrera i se sentia preparat per afrontar un repte més gran. En aquests instants, el migcampista de 30 anys té tres interessants ofertes sobre la taula, però la del Barça és la que més l'atreu; també el volen Atlètic i Nàpols.

De fet, el periodista Alex Pintanel, de Relevo i RAC1, ha assegurat que el fitxatge per l'entitat blaugrana està molt avançat. Podria ser la primera incorporació del Barça per a la 2024/25.

Amb tot, l'argentí ha disputat 26 partits durant aquest curs amb el Real Betis, en què fins i tot ha anotat 2 gols i ha brindat una assistència. Va arribar a l'equip bètic el 2024 i en aquests quatre anys ha participat en 170 duels, més que en cap de les experiències anteriors.