Porteries de la Romareda

Apareix un nou nom per a la porteria del Real Zaragoza

Víctor Fernández vol blindar la posició de porter

Aquesta campanya ha estat desastrosa per a un Reial Saragossa que somiava poder retornar a la Primera Divisió. Al final, els aragonesos acabaran a terra de ningú i no podran ni tan sols acostar-se al seu objectiu. Això ha passat, en gran manera, per la gran inestabilitat que ha patit el club al llarg de la temporada.

Sense anar més lluny, fins a tres entrenadors diferents han passat per la banqueta de la Romareda al llarg de la temporada; i això no és mai un bon senyal. Tot i això, l'últim, l'actual, Víctor Fernández, és un home molt estimat al club i ha tret a la llum una bona versió de l'equip. Per això, en principi, el seu camí com a tècnic de l'elenc aragonès es prolongarà també el curs vinent.

I ja està treballant juntament amb la directiva per intentar confeccionar la millor plantilla possible. L'objectiu és acabar en els llocs de playoff i, per això, sap que ha de trobar el millor candidat per a cada demarcació. I sembla haver-ho fet per a la porteria.

Tot i que Edgar Badía ha rendit bé, el Reial Saragossa ha escollit Juan Soriano com el seu principal objectiu de mercat per a la porteria. El porter sevillà acaba contracte aquest mateix estiu amb el Tenerife i, tot i esperar poder rebre ofertes de Primera, el seu futur podria ser blanc.

Edgar Badia 'out', Juan Soriano 'in'

Al mercat hivernal d'aquesta mateixa temporada, el Reial Saragossa va acordar amb l'Elx la cessió simple d'Edgar Badía fins a final de temporada. L'arquer català està rendint bé sota els pals de la Romareda, però tot fa indicar que l'elenc aragonès no intentarà aconseguir que perllongui la seva estada a la capital d'Aragó. Més que res, perquè han trobat un altre porter que els crida més l'atenció, Juan Soriano.

Als seus 26 anys, l'andalús ha firmat una gran temporada, establint-se com el sisè millor porter de la Segona Divisió, amb 36 dianes encaixades en 37 duels. En aquest registre, el seu coeficient de 0,97 gols per partit el posiciona just per sobre d'Edgar Badía, que rep, de mitjana, 1 gol per xoc.

Però aquesta no és l'única estadística que deixa en bon lloc Juan Soriano. L'arquer del Tenerife ha aconseguit 15 porteries a zero en aquests 37 partits. O, el que és el mateix, no ha rebut cap gol al 41% dels partits, només per sota de Diego Conde (Leganés, 51%) i Álvaro Fernández (Osca, 46%).

El seu valor de mercat actual és d'1,5 milions d'euros, però, com que acaba contracte amb l'elenc de Tenerife i no sembla gaire disposat a renovar, el fitxatge al Reial Saragossa li sortiria gratis. El director esportiu dels aragonesos, Juan Carlos Cordero, té previst posar fil a l'agulla amb aquest fitxatge en els pròxims dies.