Álex Baena, a l'agenda del Barça

Quins 2 futbolistes podria oferir el Barça al Vila-real a canvi d'Álex Baena?

Xavi insisteix al fitxatge del centrecampista del Vila-real

Els últims dies s'ha produït un canvi de guió una mica inesperat i finalment Xavi Hernández continuarà sent entrenador del Barça. A finals del mes de gener va comunicar públicament que tenia intencions d'abdicar un cop acabés aquest curs, però ara ha fet marxa enrere en la seva decisió. Ho ha fet perquè, deia, sent que té la confiança de la direcció esportiva i està preparat per afrontar els reptes que encara han de venir.

A més, l'egarenc va exigir alguna condició per poder quedar-se. Per exemple, volia la paraula del president que aquest estiu es produirien incorporacions de nivell; i Joan Laporta li va donar. En aquest sentit, la parcel·la que més insisteix a reforçar el Barça és la de la medul·lar; volen un centrecampista de contenció i un altre d'ofensiu.

Això del '5' és un dilema que trigarà setmanes a resoldre's, però el futbolista que anhelen per a la mitjapunta no és altre que Álex Baena. El jugador del Vila-real està signant una campanya extraordinària a Castelló. L'almerienc suma 5 gols i 16 assistències en els 41 duels que ha disputat.

Però, més enllà dels seus registres, el que crida l'atenció de Xavi és la seva gran capacitat per ser diferencial sobre el verd; especialment, a zona de tres quarts. I això que amb prou feines té 22 anys. És a dir, Álex Baena és un projecte tant a curt termini com a llarg termini per a l'entitat catalana.

La fórmula de Deco per fitxar-lo

Al Vila-real són conscients que Álex Baena tindrà darrere molts equips el pròxim estiu i que serà complex que prolongui la seva estada a La Ceràmica. Per això, Fernando Roig es mantindrà ferm a sol·licitar el preu establert a la seva clàusula de rescissió: 60 milions d'euros. Aquesta xifra, en principi, és inviable per al Barça tenint en compte la seva delicada situació financera actual.

Tot i això, alguns informes reporten que Deco oferirà dos jugadors al Vila-real per abaratir l'operació; l'equip groguet havia mostrat interès en tots dos. Un és Ansu Fati, amb què el Barça no compta en absolut, i l'altre Marc Guiu. En el cas del primer, li concedirien el 100% dels drets al submarí groc, encara que el segon ho oferirien en qualitat de cedit.

Álex Baena somia amb el Barça

El que és evident és que l'arribada del centrecampista a la Ciutat Comtal està condemnada a produir-se. Principalment, perquè ha estat el mateix Álex Baena qui ha reconegut que somia poder vestir l'elàstica blaugrana del Barça. Ho va fer en una entrevista de fa tot just uns dies a Carrusel de la Cadena SER.

"¿A qui no li agradaria anar al Barça? Jugar al Barcelona és un dels somnis més grans. És dels millors clubs del món. A qualsevol jugador del món li agradaria jugar al Barcelona. Però estic al club de la meva vida i també estic content de ser aquí. No ens ha arribat res ni a mi ni al meu entorn", confessava.