Ronald Araujo, defensor del Barça

El Barça té pràcticament presa la decisió amb Ronald Araujo

S'acosta un estiu de molt moviment als despatxos del Camp Nou

La situació econòmica del Barça no passa desapercebuda per a ningú. A tot Europa coneixen la imperial necessitat del club català de vendre jugadors per poder afrontar fitxatges d'alta entitat. I alguns se'n volen aprofitar per pescar grans talents de l'elenc culer.

Un el futur del qual és a l'aire és Ronald Araujo. El defensa uruguaià té vinculació contractual amb el club fins al juny del 2026 i una clàusula de rescissió de 1.000 milions d'euros. En una situació normal, l'ex de Boston River seria un dels baluards del projecte blaugrana; però la situació actual és una situació extraordinària.

Fa uns quants mesos ja que es coneixen les diverses ofertes de què disposa Ronald Araujo. Bayern Munic i Manchester United no han amagat la voluntat de tractar d'incorporar-lo a les seves files. Tot i això, els últims dies s'han produït dues noves situacions que, segons l'Sport, posicionen l'uruguaià, en aquests moments, més fora que dins del Barça.

Ronald Araujo, decisió important

És evident que a Joan Laporta li encantaria que Araujo pogués perllongar la seva estada al Camp Nou. Al cap i a la fi, és un dels centrals amb més talent de tot el planeta. Tot i això, l'oferta de renovació que li ha presentat no ha agradat al jugador, ja que no compleix amb la pujada salarial que van acordar en l'anterior renovació, la del 2022.

Fa dos anys, Ronald Araujo va acceptar fer un esforç i cobrar menys del previst, comprenent la situació financera de l'entitat catalana. Això sí, sempre que en el següent acord es compensés el sacrifici amb una pujada notable. Però això no ho pot oferir el Barça ara mateix.

Ronald Araújo - Complete Centre-Back | 2024

Qui sí que ho pot fer és l'últim equip que s'ha unit a la pugna per ell, el Chelsea. L'elenc londinenc, segons la font anteriorment citada, està disposat a posar molts diners a taula per aconseguir emprendre el seu fitxatge. L'oferta dels de Stamford Bridge enlluernaria tant el Barça com el mateix jugador.

Per tant, tenint en compte aquestes últimes novetats en el cas Araujo, els directius culers veuen l'uruguaià amb més possibilitats de sortir que quedar-se al Barça. Seria una baixa realment important i dolorosa per als blaugranes, però la seva sortida ajudaria a equilibrar els comptes i permetria poder plantejar fitxatges de renom. Així doncs, tot apunta que si arriba una oferta tan interessant com la que es preveu que presenti el Chelsea, a Joan Laporta no li quedi cap altra que acceptar-la.

Si això es produeix, Ronald Araujo posaria punt final a una aventura de sis anys a Can Barça. Va arribar el 2018 per jugar amb el filial i ara és un dels grans emblemes del primer equip. En aquest temps ha jugat 194 duels amb el Barça, ha anotat 14 gols i ha repartit 11 assistències; ha guanyat una Lliga, Copa del Rei i Supercopa d'Espanya.