Les tres perles de l'Espanyol que s'ha endut el Barça

El Barça s'emporta 3 jugadors del planter del RCD Espanyol

Són tres reforços per al Cadet culer

En els darrers anys s'ha tornat gairebé notícia rutinària estiuenca que grans clubs europeus fitxin joves perles sud-americanes. Tot i això, de tant en tant no cal posar el setge a tants quilòmetres d'aquí i confiar en el talent local. Això és el que ha fet els últims dies el Barça, que ha volgut reforçar el Cadet 'A' i el Cadet 'B' amb tres jugadors procedents del rival de ciutat, l'Espanyol.

Una de les grans doctrines de Joan Laporta, tant en el mandat anterior com en l'actual, és treballar a La Masia. Amb aquestes tres incorporacions podrà disposar de tres joves jugadors amb un gran potencial perquè alletin l'ADN Barça i puguin aspirar a arribar al primer equip en un futur no gaire llunyà.

Els seus noms són Xavier Miràngels, Unai Balmon i Pere Villacorta i la seva arribada a La Masia es produirà de manera imminent. El primer passarà a formar part del Cadet 'A' i els altres dos del 'B'.

Tres talents innegables

Xavier Miràngels i Pere Villacorta han seguit un dels camins més habituals entre joves catalans de poca edat i van començar formant-se a la Damm abans de vestir el blanc-i-blau de l'Espanyol. Unai Balmón, en canvi, va arribar a la Ciutat Esportiva Dani Jarque procedent del ja extint Sant Joan Despí.

Xavier Miràngels és un centrecampista ofensiu de molt talent, amb una ressenyable visió de joc i una gran capacitat per desfer-se rivals en conducció. Un '10' de soca-rel. Ha format part aquest curs, el seu tercer com a periquito, del Cadet 'B' de l'Espanyol.

Unai Balmón , per la seva banda, ha estat cinc anys a les categories inferiors de l'elenc blanc-i-blau. És un migcampista igual de creatiu, encara que sol partir de la posició de pivot, una mica més endarrerit que Xavier Miràngels. A la 2023/24 ha integrat l'Infantil 'A' de l'Espanyol.

I el tercer en discòrdia, Pere Villacorta , només ha jugat els dos anys corresponents a la categoria d'Infantil a la Dani Jarque. Encara que va començar sent central, darrerament ha destacat en la posició de lateral esquerre; i aquesta polivalència és la que ha enlluernat els reclutadors del Barça.

Tots ells van tenir l'oportunitat d'haver fitxat per l'equip culer fa algunes temporades, però decidir-se a fer el pas és complex. Al capdavall, estan abandonant una de les millors pedreres del futbol català i espanyol per jugar per a l'equip enemic.