Lamine Yamal i German 'Mono' Burgos

L'atac del Mono Burgos a Lamine Yamal té conseqüències: Tocat i enfonsat

Dràstica decisió de Movistar Plus+ després del comentari de l'argentí

Dimecres a la nit es va viure un dels partits de futbol més divertits i emocionants de la temporada al Parc dels Prínceps. PSG i Barça van protagonitzar un duel de titans que es van acabar emportant els culers amb un 2-3 que aviva la il·lusió al barcelonisme. Cinc gols, un vaivé constant d'ocasions i un ritme altíssim van provocar el màxim gaudi dels espectadors; i el patiment per part dels aficionats dels dos conjunts, és clar.

No obstant això, aquesta màgica vetllada es va veure una mica corrompuda per una polèmica que va passar a la cadena encarregada de retransmetre el xoc a Espanya. Movistar Lliga de Campions formava amb un elenc de gala al plató per escalfar motors a la prèvia. Un dels col·laboradors era Germán 'Mono' Burgos, que es va acabar convertint en el gran antagonista de la nit.

El tècnic argentí, intentant afalagar el talent de Lamine Yamal, va deixar anar un comentari una mica desafortunat que va fer un forat. "Si no triomfa, sempre pot acabar fent malabars en un semàfor", va dir. Aquestes paraules no van agradar gens a l'opinió pública, que va provocar una pluja de crítiques, i tampoc als clubs, que no van concedir entrevistes a la cadena al final del xoc.

Aquest episodi, però, no es quedaria aquí, ni de bon tros. A partir d'aquell moment, va començar un ball de comunicats; un, el de Movistar Plus+, que va llançar un parell. El primer, per demanar disculpes; el segon, per informar de l'acomiadament de Germán 'Mono' Burgos.

La decisió de Movistar Plus+

La cadena privada va prendre una decisió dràstica basant-se, sobretot, en el gran soroll que s'havia format després dels desafortunats comentaris de l'argentí. Germán 'Mono' Burgos deixarà de col·laborar amb Movistar Plus+ de forma immediata. Així deia el comunicat:

"En compliment del codi intern de conducta de Movistar Plus+, que contempla una política de tolerància zero amb qualsevol comportament discriminatori, la plataforma ha pres mesures després de l'episodi viscut ahir a la nit, on un dels seus col·laboradors va abocar comentaris inadequats sobre el jugador Lamine Yamal. Movistar Plus+ i Germán 'El Mono' Burgos deixaran de col·laborar amb caràcter immediat als programes de la plataforma i s'advertirà als presentadors de l'espai on es van produir aquests comentaris".

L'acudit de l'argentí, doncs, el va deixar sense feina. Tot i que les seves intencions, com ell mateix va assegurar, no eren discriminatòries, el van sentenciar. Va intentar tirar terra pel mig i calmar la tempesta amb un comunicat en xarxes socials explicant-se i disculpant-se, però ja era massa tard.

Així deia: "Faig aquest comunicat reiterant les meves disculpes per les meves paraules al programa d'ahir. No va ser la meva intenció fer mal de cap mena a Lamine Yamal, a la gent del FC Barcelona, als jugadors, a la UEFA, ni a la plataforma Movistar Plus+ on treballo. En fer el meu comentari vaig triar fer un acudit sobre la qualitat i afalagar les virtuts, en cap cas va ser sobre cap ètnia ni classe social”.

'Mono' Burgos, propera aventura: banqueta?

Així doncs, no tornarem a veure el 'Mono' Burgos col·laborant en una plataforma televisiva espanyola. Amb tot, sembla que la pròxima vegada que en tornem a saber serà quan accepti una nova aventura en una banqueta. Recordem que abans de col·laborar amb Movistar Plus+, havia tingut un parell de periples com a tècnic.

La seva carrera ha estat gairebé sempre lligada a la del Cholo Simeone. Ha estat el seu segon entrenador al Catània, Racing d'Avellaneda i Atlètic de Madrid. Al club 'colchonero' va ser l'escuder del Cholo fins al 2020. La següent campanya va fer el pas de convertir-se ja en director tècnic primer d'un equip.

Va estar tres mesos a Newell's a la 2020/21 i quatre a l' Aris de Salonica grec el següent curs. Ara, doncs, després d'haver perdut la feina com a col·laborador a la televisió, una de les seves possibles sortides és la de reprendre la seva aventura com a entrenador.