Avió del Barça

Anada i tornada? Un jugador del Barça podria fer les maletes i tornar al seu exequip

Aventura efímera d'aquest jugador a la Ciutat Comtal

En termes defensius, cinc són multitud. Els equips de futbol els entrenadors dels quals empren amb esquema comandat per una línia de dos defenses, solen disposar de quatre centrals a la seva plantilla. Menys és insuficient i més és exagerat.

En aquestes dues diferents tessitures es troben Athletic Club i Barça, que podrien beneficiar-se mútuament amb un moviment al pròxim mercat estival de fitxatges. El protagonista no seria altre que Iñigo Martínez qui precisament va fitxar per l'elenc blaugrana el curs passat procedent de 'Los Leones'. Tot i això, el seu poc èxit a les files de Xavi Hernández l'han posat a la rampa de sortida tot just un any després de la seva arribada.

La realitat és que Iñigo Martínez ha passat tan desapercebut que en aquests moments és considerat com el cinquè central a la plantilla. Jules Koundé i Ronald Araujo són els grans noms d'aquesta parcel·la, però fa uns quants mesos va irrompre Pau Cubarsí i això va desplaçar el defensa basc. Per davant seu també hi ha un Andreas Christensen que mai destaca per sobre de la resta, però sempre compleix.

Amb tot, ha participat en total en 21 partits, tot i que en 8 ha sortit des de la banqueta per suplir un company lesionat. Crida l'atenció també les set cartolines grogues que ha rebut Iñigo Martínez. És evident, doncs, que l'ex de l'Athletic no ha complert les expectatives.

A més, va signar dos anys amb el Barça i, per tant, el seu contracte venç el 2025. Davant la complexa situació que es produeixi una renovació, doncs, Joan Laporta haurà de vendre'l aquest estiu si vol obtenir rèdit econòmic per la seva marxa. I, si això s'acaba produint, l'equip més interessat és l'Athletic Club.

Iñigo Martínez, necessari a l'Athletic

La temporada 2024/25 s'augura molt il·lusionant per a l'Athletic Club. Haver conquerit, tant de temps després, la Copa del Rei els atorga el premi de poder participar a l'Europa League. Així i tot, això podria anar a més, ja que actualment estan batallant per la quarta posició de LaLiga, la qual cosa els donaria accés a la Champions League.

Sigui com sigui, a Bilbao es preparen per disputar una de les campanyes més emocionants que es recorden. A més, la final de l'Europa League l'alberga San Mamés i la parròquia somia poder celebrar un títol europeu a casa.

Iñigo Martínez The Gladiator ? | Crazy Defensive Skills - HD

Per poder-la afrontar amb solvència, Ernesto Valverde planeja reforçar el seu planter a l'estiu. Sense anar més lluny, el tècnic ha demanat a la directiva que busqui una central, si pot ser, amb experiència en competició europea. Tenint en compte la política de fitxatges de l'elenc basc, no hi ha gaires més opcions que la d'Iñigo Martínez.

Actualment són tres els defenses que resideixen a la plantilla de l'Athletic, però, amb el gran cúmul de partit que s'acosten el curs vinent, Ernesto Valverde en vol quatre. El valor de mercat actual d'Iñigo Martínez, segons Transfermarkt, és de 6 milions d'euros, encara que la seva clàusula puja fins als 400 quilos.