Alexandre Francès, pretès pel Esportiu Alabès

L'Alabès ja sap quin preu hauria de pagar al Saragossa si vol Alejandro Francés

Els aragonesos han rebutjat la primera oferta dels vitorians

El present no es vaticina un estiu de molts canvis al Deportivo Alabès. Els 'babazorros' han completat amb escreix aquest curs, aconseguint àmpliament l'objectiu de la permanència i fins i tot acabant molt més a prop dels llocs europeus que del descens. Per això, a la direcció esportiva del club pretenen mantenir la línia actual.

Això sí, per això serà fonamental tapar amb efectivitat els buits que es puguin produir. És a dir, fitxar jugadors que puguin rendir igual o millor que aquells que abandonin 'El Glorioso' en aquest mercat. Un dels que ho farà de forma pràcticament segura és el defensa Rafa Marín, que posarà rumb al Napoli, segons garanteixen diversos mitjans esportius.

I, per suplir la seva baixa, als despatxos de 'Mendi' han pensat en un defensor que, malgrat la seva joventut, ha dut a terme una campanya estel·lar. No és altre que Alejandro Francès, del Reial Saragossa. L'interès ja va transcendir fa unes quantes setmanes; i, de fet, fins i tot es va materialitzar en una oferta formal que, tanmateix, els aragonesos han rebutjat.

Les pretensions del Reial Saragossa

Ha estat en concret el Diario As el que ha informat que el Deportivo Alabès va oferir 2 milions per emportar-se el jove defensa. Aquesta mateixa informació assegura que el Reial Saragossa la va rebutjar i que no acceptarà cap oferta que baixi dels 6 'quilos'. Per això, el futur d'Alejandro Francès podria estar allunyant-se de Vitòria.

El que és evident que, encara que l'equip de La Romareda intenti evitar-ho, el defensor saragossà s'acabarà marxant tard o d'hora. És un futbolista amb moltíssim potencial cridat a ser un dels grans centrals espanyols els propers anys; està sent habitual en les darreres convocatòries del combinat nacional sub21. El seu contracte amb l'entitat 'maña' venç el 2025.

Aquest curs ha capitanejat la defensa del Reial Saragossa en 36 duels, aconseguint fins i tot anotar tres gols i repartir una assistència. En unes setmanes farà 22 anys, però la seva seguretat a la línia defensiva és pròpia d'un jugador expert. No és especialment alt (1,81 metres) -tampoc baix, és clar- però, així i tot, actua amb una contundència aclaparadora; també pot jugar de lateral.

Es va formar a les categories inferiors del Reial Saragossa i aquest mateix escut és el que ha defensat fins a l'actualitat. Va debutar amb el primer equip el 17 de desembre de 2019 a l'eliminatòria de primera ronda de la Copa del Rei davant del Socuéllamos. Des de llavors, ja ha disputat 127 duels.