Belén Esteban a Rac1

Les xarxes cremen: Jordi Basté entrevista abans Belén Esteban que Sílvia Orriols

Fa uns dies el periodista de Rac1 va entrevistar una dona marroquina de Ripoll per criticar la batllessa

Augmenten les crítiques contra Rac1 i, en especial, contra el seu locutor estrella Jordi Basté, després que el líder dels matins catalans hagi decidit entrevistar Belén Esteban, un personatge públic espanyol l'únic èxit de la qual a la seva vida ha estat tenir una filla al costat d'un torero i ser la col·laboradora estrella de Sálvame, el pitjor programa de teleporqueria de la història recent d'Espanya .

Belén Esteban i alguns dels seus companys de 'La fábrica de la tele' han començat un nou programa que només s'emet per Internet. Es pot veure pel canal de Twitch Quickie i el programa és el nom és una declaració d'intencions: 'Ni que fuéramos Sálvame'. També hi participen Lydia Lozano, Chelo García Cortés, Víctor Sandoval, Kiko Matamoros i altres vividors del món de l'espectacle ibèric.

Jordi Basté ha decidit donar veu a la Princesa del Pueblo, que ha mostrat el seu costat més humà i victimista. L'ex de Jesulín ha reconegut que moltes vegades ha pensat a “deixar-ho tot” . En un altre moment de l'entrevista ha deixat clar que "por su hija mata" i no ha contestat les preguntes del periodista quan anaven dirigides a conèixer la vida d'Andrea Janeiro: "de la meva filla no en vull parlar" .

Esteban, que també té altres negocis a part de les seves aparicions a la tele, ha explicat què faria si algun dia deixés la tele: “gaudir una mica més dels meus. Els he gaudit, però és que treballem de dilluns a divendres. Tarda a casa... Estic molt agraïda, però fa 3-4 mesos enrere ho vaig passar malament, perquè ja no tenia aquella rutina que tenia sempre” .

Jordi Basté, a 'El món a RAC1', entrevista Belén Esteban

Crítiques a Jordi Basté ia Rac1

L'entrevista a una heroïna del poble espanyol demostra el marc mental d'aquesta ràdio. Els oients tenen memòria i critiquen que s'hagi entrevistat abans Belén Esteban que la Batllessa de Ripoll i diputada al Parlament, Sílvia Orriols, que va obtenir un escó a la seu de la sobirania nacional a les passades eleccions del 12 de maig.

Aleshores, Basté va pensar que era més important entrevistar una ciutadana d'origen marroquí, veïna de Ripoll i que havia tingut contacte amb els terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. El conductor d'El Món a Rac1 va buscar una veu externa que expliqués els motius de l'auge d'Aliança Catalana abans de preguntar-ho al líder.

Tweet contra Jordi Basté
Tweet contra Jordi Basté | Twitter

Resposta en forma de mastegot de Sílvia Orriols

La diputada aliada, quan va veure que el locutor més sentit de Catalunya no li donava veu i preferia donar-la a aquells que la critiquen, va publicar un tweet que va ser un dard dirigit cap al periodista del Grup Godó. "Sóc vegetariana, però no com a "periodistes""