Veïns protestant contra okupes a les Borges Blanques

Les Borges Blanques diu prou: Protesta de més de 200 veïns contra els okupes

El cap de setmana passat els okupes que tenen atemorit el poble van robar diversos vehicles i després els van cremar.

Uns 200 veïns de les Borges Blanques s'han concentrat aquest dimecres davant de l'oficina de 'la Caixa' que hi ha al municipi per demanar solucions per la problemàtica dels pisos ocupats que hi ha en un bloc situat a l'avinguda Santiago Rusiñol. L'entitat bancària és propietària de 50 dels 77 pisos d'aquest bloc, i actualment n'hi ha 41 d'ocupats il·legalment.

La problemàtica s'arrossega des de fa anys però s'ha agreujat des del gener, quan es van instal·lar els 50 membres d'una família desterrada de Tarragona i que acumula un elevat nombre de fets delictius. Els veïns de la capital de les Garrigues asseguren sentir por i impotència. El cap de setmana passat van robar diversos vehicles i després els van cremar.

Els veïns s'organitzen davant de la passivitat dels polítics bonistes

Els veïns de les Borges Blanques han volgut traslladar la indignació davant l'oficina de CaixaBank del municipi, que alertats per la protesta han decidit tapar amb bosses negres els logotips de l'entitat financera. També hi havia agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra al voltant de l'oficina però no hi ha hagut cap incident. Els veïns han cridat consignes per demanar el final de la delinqüència i exigir solucions.

L'alcalde de les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, ha dirigit unes paraules als concentrats. D'entrada ha manifestat que des del consistori entenen "perfectament" els motius que han portat els veïns a manifestar-se, sobretot després de l'últim episodi de delinqüència del cap de setmana passat amb el robatori de diversos vehicles que posteriorment van aparèixer cremats.

Paraules buides i 0 solucions per part de l'Ajuntament

Farran ha explicat que estan treballant per "compartir una mateixa visió" amb els responsables de 'la Caixa' que tenen la propietat d'uns 50 pisos de l'immoble. També parlen amb el fons d'inversió que en té uns 22. La resta de pisos, 4 o 5 són particulars i 1 és d'una fundació.

L'alcalde ha constatat que des de l'arribada a principis d'any de cinquanta individus, alguns associats a una família d'ètnia gitana que va ser expulsada de Tarragona amb acumulació de fets delictius i fins i tot un crim, la delinqüència ha incrementat notablement a la capital de les Garrigues . De fet, ha assegurat que algunes de les persones més problemàtiques estan fins i tot fora de la llei gitana, per la qual cosa ha fet una crida a no estigmatitzar tot un col·lectiu sencer.

Alguns veïns concentrats han interpel·lat l'alcalde per demanar respostes a les seves inquietuds. Finalment s'ha acordat repetir cada setmana la protesta davant l'entitat bancària i també recollir signatures per forçar la cerca d'una solució al problema.