Imatge de Carlos Carrizosa per anunciar els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya

El vídeo que una twittera utilitza per enfonsar Carrizosa en només 35 segons

El líder de Ciutadans treu pit dels escassos 20.000 vots que han obtingut a les eleccions al Parlament de Catalunya

Un dels grans titulars que ens va deixar la nit electoral va ser la confirmació de l'enfonsament de Ciutadans com a força política. La formació taronja va néixer el 2006 a Catalunya i,18 anys més tard, es pot dir que mor al lloc on va veure la llum.

Tot i els intents del seu cap de files, Carlos Carrizosa, de voler treure pit davant els mitjans dels ridículs 20.000 vots que van casar a les eleccions , a ningú se li escapa que els liberals estan en plena liquidació. Sense presència al Parlament i al Congrés dels Diputats el partit està evocat a la desaparició.

El tweet que deixa retratat el fracàs de Carrizosa

En tan sols 35 segons es va poder veure un Carrizosa amb un somriure forçat, en un intent d'articular paraules que li van portar certs problemes però que va intentar tirar endavant davant l'alè dels seus simpatitzants i anunciant que seguiran plantant batalla a les eleccions següents.

Una imatge patètica d'un candidat, clarament, derrotat a les urnes i que el decòrum polític sempre ha fet que el perdedor reconegui els resultats electorals i, si és possible, fins i tot faci un pas al costat . Però tot això, molt lluny de la sensació que va deixar Carrizosa en la intervenció davant de mitjans i militants sobre el futur més immediat del partit polític.

El daltabaix de Ciutadans

I és que el revés que va patir Ciutadans ahir a la jornada són dels que fan història. La formació taronja va perdre, ni més ni menys, que prop d'1 milió cent mil vots en només set anys . Una destrossa absoluta que deixa en una situació molt difícil la formació espanyolista.

Cal recordar que Ciutadans va viure els seus moments gloriosos quan van aconseguir el seu pic màxim de vots el 2017 quan van aconseguir assolir el 25,3% dels vots escrutats pels 0'7% dels de les passades eleccions . Això suposa una caiguda total i en què el partit podria cavar, literalment, la seva tomba política després d'aquests comicis.

El partit taronja ja ve arrossegant problemes els últims anys, amb els mals resultats a nivell nacional d'Inés Arrastrados, a les últimes eleccions del 14 de febrer de 2021, on només van sumar 159.000 vots, que es va traduir en sis diputats al Congrés . La formació queia estrepitosament. En paral·lel també amb el mal resultat de Podem, els mals números dels taronges presagiaven la seva desaparició que el resultat d'ahir oficialitza, a l'espera del que passi a Europa el 9 de juny vinent, on Jordi Cañas encapçalarà la llista.