Muntatge amb Carles Castillo al Parlament de Catalunya i un cercle amb Pere Aragoné a dalt a la dreta

El socialista que es va passar a ERC i ha quedat fora del Parlament

Un candidat d'ERC per la demarcació de Tarragona no entra al Parlament

Un dels grans perdedors de les eleccions al Parlament de Catalunya ha estat ERC, que ha patit el desgast de 3 anys de despropòsit de govern i submissió total al PSOE del 155 i que ha rebut un sever correctiu a les presents eleccions catalanes al Parlament de Catalunya. El daltabaix dels republicans estava més que anunciat després de no poder aprovar els pressupostos del 2024, malgrat el seu pacte amb el PSC, i que va precipitar l'avançament electoral.

La inoperància política, la mala gestió de les polítiques per prevenir la sequera, l'abandó del sector primari del país, les polítiques de submissió al govern central del PSOE, part de la immigració no integrada que ha inundat el país aquests darrers 3 anys , han estat alguns dels temes que han propiciat el desgast electoral d'una ERC que ha patit un revés electoral dur quedant com a tercera força política i assumint ja el seu paper d'oposició durant la legislatura següent.

Carles Castillo, queda fora del Parlament

El republicà, i ex del PSC, Carles Castillo va patir en primera persona els mals resultats de la seva formació, ja que presentant-se com a 4 a la llista de Tarragona no va poder entrar al futur Parlament de Catalunya. Castillo va ser la gran promesa del PSC a la ciutat de Tarragona fins que va optar per triar ERC com a nou destí, igual que han fet altres polítics molt rellevants com Ernest Maragall o Joan Ignasi Elena.

El 2019, van transcendir les visites a alguns dels presos d'ERC, com Oriol Junqueras o Carme Forcadell. Va ser el primer socialista a fer-ho i això va incomodar la direcció del partit , que veia Castillo com un vers lliure. Paral·lelament, Castillo va enfortir els seus vincles amb ERC, tant amb les visites a Junqueras i Forcadell com amb la seva sintonia amb Raquel Sans, també parlamentària i actual líder i candidata del partit a Tarragona. Abans d'això era un dels més espanyolistes el que demostra que només hi va haver un interès pel canvi de jaqueta.

Però tot va esclatar el setembre del 2020 va tallar amb el partit amb què havia militat tota la seva vida i es va unir a ERC amb què va entrar com a parlamentari a les eleccions del 2021 . Aquesta vegada, amb el descens d'ERC, perdent 13 escons, Castillo quedarà fora del Parlament ja que Tarragona, circumscripció on va guanyar ERC el 2021, ha vist com en aquestes eleccions s'ha convertit en un feu socialista.

Aquesta estratègia d'acostament a l'espanyolisme no ha servit ERC per res. Han contribuït a blanquejar el PSC i aquest diumenge uns 50.000 vots republicans van anar a parar als socialistes.