Muntatge amb Sílvia Orriols i un cercle amb okupes a dalt a l'esquerra

El vídeo de Sílvia Orriols parlant clar sobre okupes que tots haurien de veure

La candidata d'Aliança Catalana parla clar sobre la regulació dels okupes

La candidata d'Aliança Catalana a les eleccions del Parlament de Catalunya del 12 de maig que ve va parlar molt clar en una entrevista en exclusiva a XCatalunya, després que l'actual alcaldessa de Ripoll hagi estat silenciat per la majoria de mitjans de comunicació.

Orriols va parlar clar i directe sobre molts dels temes que afecten i afecten els ciutadans de Catalunya i que la inoperància dels diferents governs, de diferents colors polítics, han estat incapaços d'acabar resolent.

Orriols és clara amb la problemàtica dels okupes

I és que si mirem les estadístiques Catalunya és una de les zones on més es pateix el problema okupa, ja que les dades que el Ministeri de l'Interior, l'any passat es van registrar 16.726 denúncies per okupació, és a dir, gairebé 46 al dia . Aquestes xifres superen les de prepandèmia. Barcelona és la ciutat amb més vivendes okupades amb 5.800 , seguida de lluny per Madrid amb 1.400.

A això cal afegir que el maig del 2023, just fa 1 any, el ple del Congrés va aprovar dijous passat el projecte de Llei pel Dret a l'Habitatge pactat pel Govern amb ERC i EH Bildu acceptant una protecció més gran dels okupes . Amb la qual cosa els propietaris queden en total indefensió davant d'una injustícia com aquesta.

Orriols s'oposa frontalment, i advoca per una regulació dura i contundent que permeti actuacions en 24 hores per desallotjar aquests okupes dels pisos dels propietaris dels habitatges. Orriols considera que no és just i que l'administració hauria de prendre cartes sobre l'assumpte emparant el propietari de l'habitatge i no l'okupa il·legal.

La propietat privada i la intimitat de les persones

Orriols ha fet una defensa acèrrima del respecte a la propietat privada que una família ha dedicat molts esforços del seu sou a aconseguir-la , alhora que es protegeixi la intimitat de les persones propietàries que han d'ocupar aquests habitatges de manera normal i corrent.

En aquesta mateixa línia, Orriols denuncia el fet que les autoritats es demorin fins a 1 any a desallotjar els okupes, amb els costos d'advocats que els suposa per als propietaris i que, segons la líder d'AC, moltes vegades aquests pisos un cop desallotjats es troben, completament, destrossats pels okupes que han estat anteriorment, i als quals creu que se'ls premia amb l'estada en un domicili que no és el seu.