Muntatge amb una imatge de Sílvia Orriols durant l'entrevista concedida a XCatalunya. A la cantonada inferior esquerra, l'emoticona d'una mà sostenint un micròfon

'L’Administració fomenta la cultura del jaure i del subsidi premiant qui ganduleja'

Durant mitja hora, la candidata d'Aliança Catalana a la Presidència de la Generalitat respon a les nostres preguntes

El 12 de maig és a tocar. Els partits polítics enfilen la recta final de campanya i les enquestes dibuixen un panorama incert. Tot indica que el guanyador de les eleccions será el PSOE però Salvador Illa no ho tindria fàcil per gobernar tenint en compte que moltes enquestes no dibuixen una majoria viable per a l’ex ministre de sanitat espanyol. La gran sorpresa de la nit podría ser l’Aliança Catalana de Sílvia Orriols.

La majoria d’enquestes els donen representació amb una forquilla que va dels 2 als 6 diputats. El vot ocult podría millorar aquesta xifra però Sílvia Orriols no se’n refia i ella i els seus s’han conjurat per treballar fins al final per convencer indecisos. Fa poc més d’un any, Orriols era l’única regidora d’AC a Ripoll i ara es batllessa de la vila i el seu impacte a xarxes socials és superior al dels polítics de partits amb representació al Parlament.

Per conèixer amb més detall el seu programa, XCatalunya.cat ha entrevistat Sílvia Orriols. L’entrevista ha estat molt centrada en punts del seu programa electoral. La candidata d’Aliança Catalana a la Presidència de la Generalitat ha parlat d’independència, immigració, reindustralització, cultura de l’esforç, l’assetjament que està rebent el seu partit, autònoms, seguretat i altres temes cabdals en el programa de la seva formació.

Respon al test que TV3 no li va voler fer

Finalment, la candidata del partit nacionalista, ha contestat el mateix test que TV3 ha fer a la resta de candidats. Aliança Catalana ha estat exclosa dels debats i la cobertura electoral de la televisió pública catalana amb l’excusa que actualment no té representació al Parlament. Un raonament que no s’aguanta per enlloc si tenim en compte que VOX, malgrat no tenir representació abans de les darreres eleccions, sí va tenir aquesta cobertura amb l’argument que era d’interès.

És per això que, tot i que evidentment no tenim l’abast de TV3, hem volgut donar l’oportunitat a Sílvia Orriols de contestar les mateixes preguntes del test.

No us volem fer molts spoilers. Escolteu-la vosaltres mateixos i en podreu treure conclusions.

Entrevista a Sílvia Orriols

En els propers dies també anirem publicant diferents talls al nostre compte de Tiktok. Subscriu-te AQUÍ i no te'n perdràs cap.