Muntatge amb Sílvia Orriols i un cercle difuminat a dalt a l'esquerra

El polític amb qui Sílvia Orriols no aniria ni a la cantonada

La líder d'Aliança Catalana és contundent en la resposta al test de preguntes de XCatalunya

Sílvia Orriols ha estat una de les grans protagonistes de l'actualitat política catalana des que es va saber que es presentaria com a candidata a presidenta de la Generalitat de Catalunya. L'amenaça que hi veuen alguns partits polítics tradicionals, que veuen perillar un possible transvasament dels seus votants han portat a declarar-li un clar veto polític.

Orriols gairebé no ha estat difosa pels diferents mitjans de comunicació, que s'han limitat a censurar els seus diferents actes massius de campanya electoral. La líder d'AC ha omplert tots els recintes pels quals ha passat i les enquestes auguren la seva irrupció al Parlament de Catalunya.

Pere Aragonés, el polític amb qui no aniria ni a la cantonada

Orriols ha passat el test que cap mitjà de comunicació s'ha atrevit a fer-lo fins ara, i que sí que ho ha fet en exclusiva per XCatalunya. Es tracta del mateix test que TV3 sí que ha fet a la resta de candidats, inclòs el de VOX. L'alcaldessa de Ripoll ha contestat preguntes curtes dels nostres companys i ha sorprès quan ha estat preguntada pel polític amb qui no aniria ni a la cantonada. Orriols ha estat taxativa i contundent, ha respost Pere Aragonès, com es pot veure al final del vídeo.

Orriols s'ha mostrat hàbil al cos a cos donant mostres que és una política hàbil en les distàncies curtes, i que ha sabut respondre totes les preguntes que se li han formulat. En referència al polític amb qui sí que compartiria una estona distesa la líder d'AC ha respost Carles Puigdemont.

Aragonès va rebutjar qualsevol suport d'AC per a ser investit

L'actual president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès , per mitjà del seu home de confiança Sergi Sabrià, va reconèixer fa unes setmanes que no acceptaria els vots de la formació de Sílvia Orriols per ser investit per segona vegada com a president .

El candidat d'ERC va qualificar els vots d'Aliança Catalana com els vots de la ''ultradreta independentista'' i va seguir la corda a la proposició de cordó sanitari que va proposar el candidat del PSC, Salvador Illa, des que es va conèixer que l'actual alcaldessa de Ripoll es presentaria a les eleccions.

La resposta no ha agradat al'entorn d'ERC. Un compte dedicat a la promoció de Joan Tardà plora per les respostes de la política nacionalista:

ERC fa bandera de la "lluita contra el feixisme"

En un intent de desprestigiar les propostes a favor dels drets de la ciutadania de Catalunya, i sabedors que els potencials vots que s'endugui Sílvia Orriols poden ser, en bona mesura, de part de l'electorat descontent amb les falses promeses d'ERC, la maquinària d'Arangonès va iniciar una campanya de desprestigi de la formació d'Orriols.

En aquesta línia, i davant la derrota que prediuen les enquestes a ERC, Sabrià ha subratllat que: "ERC ha estat el primer bastió contra el feixisme des del dia de la seva creació i això no canviarà, en cap cas" . Unes paraules que tergiversen completament la legitimitat d'un partit democràtic com Aliança Catalana que aixeca les crítiques dels partits que no han estat capaços d'executar les propostes per al país des de fa dècades.

Sabrià equipara AC a la formació electoral de Manuel Valls

El dirigent d'ERC, sense saber com reforçar el seu argumentari contra AC, va voler fer un paral·lelisme entre allò que seria acceptar els vots d'AC i els vots que va acceptar el 2019 Ada Colau per ser investida alcaldessa de Barcelona gràcies als vots de l'exprimer ministre francès Manuel Valls .

Una tàctica, la d'ERC, que es contradiu completament quan deixen la porta oberta que Illa pugui ser el futur president de Catalunya, una maniobra que vindria a corroborar els 3 anys de submissió política que han fet amb el govern de Pedro Sánchez, a qui els republicans han claudicat malgrat que no s'avança en la independència i s'està blanquejant l'Estat espanyol.