Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A la dreta, una imatge amb una dona somrient i assenyalant l'establiment

Les ofertes de cap de setmana a Bonpreu i Esclat

Una interessant promoció doble

Pel primer cap de setmana d'estiu, la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen una sucosa promoció, vàlida del divendres 21 al diumenge 23 de juny.

Aquesta vegada, l'oferta que ens presenten farà les delícies dels clients més carnívors. Es tracta d'una doble oferta de carn, protagonitzada per una banda per burger meat de vedella amb ceba fregida, a granel, a un preu de 1,85€/u; i de l'altra, botifarra de porc elaborada a la Plana de Vic, en safata familiar de 960g, a 6,99 €/Kg. Una doble opció molt atractiva, a preus molt competents.

Dos productes molt demandats

El valor calòric dels burger meat pot ser molt variat, ja que depèn de la composició, contingut en greix, condiments, etc. De manera general podem parlar d'un valor mitjà al voltant de 166 kcal per cada ració de 100 g. El contingut gras és el factor més variable. Quant al contingut en hidrats de carboni, encara que la carn amb prou feines conté aquest nutrient, les burger meat poden contenir-los en major o menor proporció i procedeix dels condiments afegits. Igual que la carn de partida, la burger meat serà font de minerals com el ferro i el zinc.

Segons dades recollides per l'Associació Empresarial Càrnica, "a l'hora de menjar hamburguesa, el 57,1% dels espanyols prefereix que estigui al punt. El 27,3% la prefereix molt feta, mentre que l'11,8% la prefereix poc feta. Per acompanyar l'hamburguesa, el formatge és l'ingredient preferit (34,6%).

La botifarra de la Plana de Vic s'elabora amb carn magra i greix de porc, sagna, sal i espècies naturals. El producte se sotmet a un control basat en un sistema de planificació de la qualitat consistent en una anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC). La selecció d´embotits Plana de Vic està elaborada combinant les receptes més tradicionals amb els processos de fabricació més moderns. Es fan servir les parts més nobles del porc.

Catalunya, amb la comarca d'Osona al capdavant, és la principal zona productora de carn de porc del conjunt de l'Estat espanyol, amb més del 40% de quota de mercat. I atenent-nos a les dades de la Federació d'Empreses de Carns i Indústries Càrniques (FECIC), la indústria càrnia és el quart sector d'Espanya amb més producció.