Muntatge amb imatge d'una residència canina. A l'esquerra una imatge amb una celebració de la revetlla de Sant Joan

VÍDEO: La idea d'un Ajuntament català per protegir els gossos per la revetlla

Una iniciativa molt celebrada

Una de les principals preocupacions de la revetlla per als posseïdors de gossos, és sens dubte l'estrès que genera als nostres amics peluts el soroll de petards i coets durant una nit especialment inquieta.

Amb els veterinaris més plens que mai i saturats de tanta demanda per protegir la tranquil·litat dels gossos, un ajuntament català ha dut a terme una interessant iniciativa. És un servei de residència canina gratuïta, allunyada dels petards durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. Un projecte gestat per l'ajuntament de Castellolí, localitat barcelonina de la comarca de l'Anoia. Sens dubte, un gest de sensibilitat per contrarestar l'estrès que pateixen molts gossos durant unes dates tan assenyalades a la tradició de la benvinguda de l'estiu català.

Hotel per a gossos

Ha estat el programa Tot es mou, que presenta Helena Garcia Melero a TV3, el que s'ha encarregat d'anunciar aquesta iniciativa tan benvinguda per a tots aquells que busquin la tranquil·litat dels seus amics peluts i evitar-ne el patiment. Una residència situada just al costat de Castellolí, però allunyat del nucli urbà i per tant de tot el soroll d'aquests dies. Albert Grados, propietari del centre "El Gos Blanc", aclareix que més que una residència canina " a nosaltres ens agrada més anomenar-lo 'hotel caní', on el propietari del gos que vulgui celebrar la revetlla, pot deixar el seu gos aquí sense preocupar-se per la seva seguretat”. En aquest 'hotel caní', cada gos pot gaudir d'una part interior i una altra exterior d'ús individual, i després surten a córrer al pati comú dues vegades al dia, vigilats les 24 hores, servei de menjar, medicació i tot allò que necessitin els seus simpàtics hostes.

Els gossos tenen una sensibilitat auditiva molt alta, i la freqüència del so dels petards els afecta molt més que els humans. Des del portal Arca Veterinaria, comparteixen uns consells a tenir molt en compte: no renyar-lo ni castigar-lo mai. La por és irracional i qualsevol mal comportament que pugui tenir el nostre gos en aquell moment, és instintiu i ells no en són conscients; no és gens recomanable enfrontar-los de manera obligada als petards, així només s'aconseguirà incrementar aquesta por; el millor és quedar-se a casa amb l'animal (no deixar-ho mai sol!), amb les finestres tancades i les persianes baixades i posar música o encendre el televisor per dissimular els sorolls de l'exterior. Deixar que el gos s'amagui allà on vulgui, fins i tot li podem preparar un refugi on ell se senti segur.

Finalment, per ajudar-los a passar millor la nit, podem recórrer a medicaments nutracèutics i naturals, sempre tenint en compte que aquests s'han de començar a administrar diversos dies, fins i tot setmanes, abans de Sant Joan, per la qual cosa potser alguns ja arriben tard. Cuidem els nostres gossos com es mereixen, no descuidem la seva atenció, en nits com les de la revetlla, ens necessiten més que mai.