Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A l'esquerra una imatge amb la secció de fruiteria de Bonpreu i Esclat

L'oferta de la setmana a Bonpreu i Esclat per als amants de la fruita

Una nova i irresistible promoció de la cadena catalana de supermercats

Les sucoses promocions que proporcionen des de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen aquesta setmana una interessant proposta protagonitzada per una fruita molt característica de l'estiu.

Del 18 al 24 de juny, als supermercats Bonpreu i Esclat es podran adquirir les cobejades nectarines a un preu molt competent de 2,29€/Kg. Sota el lema "la fruita és un amor d´estiu", s´ofereix un producte procedent de Lleida, en la seva varietat Big Bang, calibre A i de primera categoria. Una excel·lent opció per a aquests primers i calorosos dies d'estiu, ideal també per contrarestar els excessos propis que generen els sopars de la revetlla.

Una fruita ideal per a l'estiu

La nectarina és el fruit del nectarí, un arbre petit de la família de les Rosàcies, a la qual pertanyen multitud d'espècies del món vegetal. Com el préssec, la prunera o l'ametller, s'enquadra en el gènere Prunus, del qual formen part molts arbres i arbustos cultivats pels seus fruits de pinyol. Tot i moltes creences contràries, no és producte d'una cruïlla de dues fruites, sinó una varietat del préssec que hauria sorgit per mutació natural espontània fa milers d'anys. El seu origen exacte encara no està clar, tot i que el més probable és que procedeixi de la Xina, on se situen els primers cultius de presseguers fa més de 2000 anys.

La nectarina té un sabor similar al del préssec, però més dolç i amb una textura més suau. A diferència del préssec, la nectarina té una pell llisa i brillant, semblant a la d'una pruna. Les nectarines vénen en una varietat de colors que van des del vermell intens fins al groc brillant, i fins i tot poden tenir tons ataronjats o clapejats. Igual que el préssec, la nectarina és una bona font de fibra, vitamines C i A, potassi i antioxidants. És relativament baixa en calories, cosa que la converteix en una opció saludable per incloure a la teva dieta. El seu consum millora les digestions i frena l'envelliment.

Segons la presidenta d'Afrucat i gerent de Baró i Fills, Montse Baró, la demanda de préssecs i nectarines “és adequada, encara que a Europa, gran client de la fruita de pinyol de Lleida, encara li falta ritme. A mesura que les temperatures pugin és quan també augmenta l'oferta local de préssecs i nectarines”. D'altra banda, segons el ministeri d'Agricultura, els preus mitjans nacionals la setmana compresa entre el 20 i el 26 de maig van oscil·lar entre els 1,03 euros per quilo en el cas del préssec i els 1,08 en nectarina.