Directius de Parlem durant una compareixença de premsa

La venda clau que farà l'empresa Parlem

L'empresa també ha comunicat que ha augmentat la facturació

L'empresa de telecomunicacions Parlem va reduir les pèrdues un 30% fins als 7 milions d'euros l'any passat, segons els comptes auditats que ha presentat aquest dimarts. Així, Parlem ha confirmat les previsions que va avançar al febrer i que, segons diu, "posen de manifest la solidesa i el sanejament del grup". En concret, Parlem va facturar 45 milions d'euros, un 36% més que el 2022.

A més, per primera vegada, Parlem ha obtingut un EBITDA positiu als resultats anuals, amb 3 milions d'euros. Aquests comptes auditats no tenen la divisió d'Energia, que la companyia ja va anunciar que posa a la venda aquest any. Pel que fa al nombre de clients residencials i empresarials, el Grup va tancar el 2023 a Catalunya i la Comunitat Valenciana amb més de 230.000 serveis contractats entre fix i telefonia mòbil, fet que suposa un creixement del 25% respecte a l'any 2022, on hi va haver 184.000 serveis contractats.

El Consell d'Administració de Parlem ha aprovat l'emissió d'un nou bo convertible per import de 2 milions d'euros per Inverready. Aquesta injecció de capital s'afegirà a l'ampliació de capital de fins a 4 milions recentment anunciada per a possibles operacions corporatives de consolidació al mercat de les telecomunicacions. D'altra banda, Parlem també ha pactat amb la banca l'ampliació de les línies de crèdit existents a 1,5 milions d'euros.

Finalment, el grup de telecomunicacions català ha decidit que Xavier Capellades, actual director general, i Roger Piqué, soci fundador d'Inveready, siguin nous consellers del Consell d'Administració de Parlem una vegada es ratifiqui la proposta del mateix Consell a la propera Junta d'Accionistes de juny.