Muntatge amb una imatge de la pel·lícula "Una raó per viure". Al centre una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 de l'1 de maig: Una història de superació després d'una malaltia

Un emotiu film per a aquest dimecres festiu

TV3 aposta per un drama romàntic basat en fets reals per a la cita setmanal amb l'espai "La gran pel·lícula de TV3", d'aquest dimecres festiu de l'1 de maig (22,05h).

Es tracta d'Una raó per a viure, film realitzat el 2017 sota la direcció d'Andy Serkis. D'entrada sorprèn que Serkis sigui el director del film, en el seu debut darrere de les càmeres, després d'una llarga trajectòria com a actor, en què ha destacat especialment per les seves transformacions a mig camí entre l'actor i la màgia digital, convertint-se en el Gollum d'El senyor dels anells, o el líder dels simis, Cèsar, per a la saga moderna d' El planeta dels simis. La relació d'Andy Serkis amb les superproduccions fantàstiques no semblaven donar a entendre que debutaria com a director amb una pel·lícula tan delicada i romàntica com Una raó per a viure .

Una razón para vivir - Trailer español (HD)

No obstant això, l'actor anglès es va sentir còmode dirigint aquesta pel·lícula que sorgeix del guió escrit pel doblement nominat a l'Oscar, William Nicholson (Gladiator;Tierrras de penumbra). Una raó per a viure narra la inspiradora història d'amor veritable entre Robin i Diana Cavendish, una parella aventurera que es nega a donar-se per vençuda davant d'una malaltia devastadora, concretament la pòlio. En l'interès tant del guionista com del realitzador, predomina la intenció de transmetre un missatge d'esperança per a tots aquells que pateixen el calvari de malalties greus i per als cuidadors que es desviuen en la seva solidaritat davant dels malalts. Andy Serkis va arribar a declarar que aquesta pel·lícula va ser un treball d'amor en el sentit que la història descriu l'odissea de la vida real de Robin i Diana Cavendish, sense artificis i amb el màxim respecte.

Un repartiment prestigiós

El film està protagonitzat pel també dues vegades candidat a un Oscar, el nord-americà Andrew Garfield, en la carrera del qual es troben pel·lícules tan dispars com Spider-Man: No Way Home i The Amazing Spider-Man, La xarxa social o Silenci, entre altres , sent el seu paper de Peter Parker (àlies Spider-Man) el que l'ha portat a la fama. Garfield té com a principal companya de repartiment a l'actriu anglesa Claire Foy, famosa per la sèrie The Crown. El repartiment el completen tres actors que van participar en la sèrie Dowton Abbey : Hugh Bonneville, Penny Downie i Ed Speleers, per la qual cosa el film inclou una gran representació de la gran escola britànica d'interpretació.

La veritable Diana Cavendish -interpretada per Claire Foy al film-, va estar present durant gran part del rodatge. Tenia vuitanta-tres anys en aquell moment i va viatjar a tots els llocs de rodatge amb la producció. Cavendish es va sentir complaguda amb el tracte rebut per part de l'equip de producció i per la respectuosa radiografia de la seva vida amb Robin. Un film que rendeix tribut a la seva valentia i a l'esforç per no claudicar davant de cap amenaça per molt ferotge que sigui.