Basha Changue al Parlament

La piulada de Basha Changue arriba a una diputada israeliana: Resposta demolidora

Les incoherències dels progres arriben fins a Israel

Basha Changue és una activista i política catalana. Es diu Basharat Changue Canalejo , però és més coneguda amb el primer nom. Va néixer a Barcelona el 1984 i fa molts anys que es dedica a l'activisme d'esquerra radical. Es declara antiracista i, sobretot, feminista. Tot i això, defensa 'estats' que són poc sospitosos de ser feministes, com Palestina.

Va ser regidora de la CUP a l'Ajuntament de Moià i també diputada pel mateix partit al Parlament de Catalunya , on va ocupar el cinquè lloc a la llista de Barcelona. A les eleccions municipals del 2023, encapçalava la llista a la capital catalana, però el seu partit no va obtenir representació municipal i el seu activisme es va reduir a les xarxes socials.

A la xarxa social X ha publicat un missatge demanant la llibertat de Palestina i parlant del "feminsimo blanc" i afegint que "sionisme és terrorisme". El missatge ha arribat fins a una diputada israeliana, que no ha quedat callada i li ha contestat amb duresa.

En anglès, perquè arribés a tothom i tothom conegués les incoherències de la CUP, Sharren Haskel li ha recordat que "ets racista, només defenses la injustícia quan convé a la teva agenda política". A més, li ha recordat que el problema és que "no som prou marrons per a tu, així que està justificat violar en grup les nostres nenes i cremar-les vives" .

El tweet es fa viral

La resposta de Sharren Haskel s'ha fet viral a les xarxes socials. Fins ara, algunes respostes arribaven des de milers de quilòmetres d'Israel, però aquesta vegada les paraules s'han pronunciat des de Tel Aviv. Sorprèn que es defensi el feminisme i els drets dels homosexuals, però alhora es defensi a un règim que no defensa ni el feminisme ni els drets dels homosexuals.

Respostes contundents a Twitter

El número u de la llista d'Aliança Catalana a les comarques de Barcelona, Lluís Areny i l'activista Pilar Carracelas han contestat amb duresa les paraules de l'activista i exdiputada de la CUP. Li recorden les seves contradiccions en parlar de "raça blanca" i d'"antirracisme" .

Missatges de Twitter de Lluís Areny i Pilar Carracelas
Missatges de Lluís Areny i Pilar Carracelas | Twitter