Muntatge amb una imatge de persones assegudes amb carpetes a la mà. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, l'empresa referenciada a la notícia

ERO en una mítica empresa catalana: 39 treballadors al carrer

Els sindicats detallen que s'aniran fent efectius progressivament les properes setmanes fins a l'estiu

L'empresa que fabrica taps de suro Francisco Oller de Cassà de la Selva (Gironès) ha tancat un ERO per acomiadar 39 treballadors , segons ha confirmat a l'ACN el comitè d'empresa. L'empresa tenia una plantilla d'un centenar de persones i ara en reduirà un 40% el nombre de treballadors.

La direcció hauria atribuït la decisió a motius econòmics i justifica la sortida de la plantilla. Des de Comissions Obreres apunten que la primera proposta era fer fora 44 persones però al final se n'ha aconseguit rebaixar 39. Segons apunta el sindicat, els acomiadaments s'aniran fent efectius de forma progressiva al llarg de les properes setmanes.

Les primeres informacions apunten que el termini màxim fixat és a mitjan estiu. El sindicat assegura que s'ha concentrat a reduir al màxim el nombre de persones afectades per l'expedient de regulació ocupacional.

A partir d'aquí, el sindicat s'ha dedicat a aconseguir unes indemnitzacions el màxim d'equitatives possibles entre la gent amb menys antiguitat i altres amb molts anys a l'empresa. L'ACN s'ha posat en contacte amb l'empresa Francisco Oller SA i espera una resposta.

Francisco Oller SA: Una empresa que va arribar a ser líder en la fabricació de taps de suro

Francisco Oller SA és una empresa històrica i emblemàtica al sector de la fabricació de taps de suro, amb seu a Cassà de la Selva, Girona. Fundada el 1892 per Francisco Oller Martinell, la companyia ha aconseguit establir-se com un referent mundial en la producció de taps per a xampanys, caves i altres vins escumosos.

VÍDEO CORPORATIU DE LA FÀBRICA OLLER

La història de Francisco Oller SA es remunta a finals del segle XIX, quan Francisco Oller Martinell va decidir fundar l'empresa simultàniament a Cassà de la Selva i a Reims, França, per estar més a prop del mercat de la Champagne. Des de llavors, la companyia ha crescut significativament, desenvolupant tècniques avançades i mantenint un fort compromís amb la qualitat i la innovació.

Un dels pilars de Francisco Oller és el compromís amb la sostenibilitat. L'empresa ha realitzat inversions significatives en energies renovables, com ara la instal·lació de 2.000 plaques solars a la seva planta de Cassà de la Selva. Aquesta iniciativa permet a la companyia produir 1,2 milions de quilowatts per hora anualment, reduint el seu consum elèctric en un 29% i disminuint les emissions de CO₂ en 500 tones a l'any.