Muntatge amb una imatge de Sílvia Orriols parlant en un ple a primer terme. A l'esquerra, dins d'un cercle, Tania Verge estrenyent la mà amb un salafista expulsat d'Espanya

Tània Verge multa Sílvia Orriols: La contundent resposta de la Batlessa de Ripoll

La multa és per dir que l'Islam és incompatible amb els valors occidentals

El Departament d´Igualtat i Feminismes ha sancionat amb 10.001 euros la batllessa de Ripoll, Silvia Orriols, per l´expedient que tenia obert a través de l´Oficina d´Igualtat de Tracte i No Discriminació. El motiu de l'obertura de l'expedient sancionador van ser unes declaracions sobre immigració a l'extinta 8TV el 29 de maig del 2022 en un debat amb el catedràtic Ramon Cotarelo.

En concret, Orriols va assegurar que l'Islam era incompatible amb els valors occidentals. El debat va transcórrer dins dels límits de la llibertat d'expressió i des del màxim respecte entre les dues parts, cosa que sembla que no agrada al Govern d'ERC.

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha confirmat a l'ACN que la resolució encara no és ferma i pot presentar-hi al·legacions. En una comunicació a X, Orriols ha denunciat "persecució política" per reivindicar les seves opinions. Fonts de l'Ajuntament de Ripoll han explicat a l'ACN que l'alcaldessa no té cap intenció de pagar la sanció.

Experts jurídics han assegurat a Twitter que és un cas guanyat en via judicial. La líder d'Aliança Catalana també ha publicat un tweet carregant contra ERC per la seva actitud.

Recordem que la titular de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, acumula diverses polèmiques. Sense anar més lluny, es va reunir amb un salafista que va acabar expulsat d'Espanya perquè significava un perill per a la seguretat.

Sílvia Orriols, objectiu número 1 del processisme

Sílvia Orriols és la política de moda a Catalunya. Presidenta del partit polític Aliança Catalana i batlessa de Ripoll des de juny de 2023. La seva trajectòria política va començar molt abans, participant activament en les protestes a Ripoll contra l'aplicació de l'article 155 després del referèndum sobre la independència de Catalunya de 2017, cosa que gradualment va augmentar perfil en actes independentistes.

Anteriorment, Orriols havia estat membre d'Estat Català i es va presentar a les llistes per a les eleccions al Parlament Europeu el 2004, abans d'afiliar-se al Front Nacional de Catalunya, amb el qual es va presentar a les eleccions municipals del 2019 a Ripoll.

Després de deixar aquest partit el març del 2020, va fundar Aliança Catalana, des d'on promou la independència de Catalunya amb un enfocament antisalafista i nacionalista. A les eleccions municipals de 2023, el seu partit es va convertir en la força més votada a Ripoll, obtenint més del 30% dels vots i 6 regidors, cosa que li va permetre assolir l'alcaldia malgrat els intents d'un pacte entre altres partits per a evitar-ho.

L'èxit d'Orriols i el seu partit, Aliança Catalana, s'atribueix a diversos factors. Una campanya electoral molt visible i ben gestionada, a més de tocar temes que preocupen la ciutadania i que els altres partits no gosen o directament es neguen a tocar. El carisma i la capacitat comunicativa d'Orriols també han estat claus en el seu èxit.

Tot això l'ha convertit en objectiu prioritari per a un processisme que veu com se li escapen vots a dojo.