Muntatge amb una imatge del logotip de TV3. A la dreta una emoticona amb uns presentadors de televisió

Sorpresa al TN: Tornen dos presentadors mítics

Un gran tribut a dos històrics de TV3

Tot i que durant la controvertida celebració del 40è aniversari de la història de TV3, no es va rendir l'homenatge que mereixien, aquests dies s'ha compensat l'oblit per rendir tribut a la parella de presentadors del TN més icònica en la història de la televisió pública catalana.

L'actual TN migdia està presentat per una parella que exemplifica com a pocs el rigor periodístic: Xavi Coral i Raquel Sans. El 2 d'abril passat van optar per cedir el comiat de l'espai a dos mítics periodistes que han passat a la història de TV3 gràcies al carisma i la professionalitat de Salvador Alsius i Mònica Huguet. Als seus 75 anys, Alsius està jubilat, mentre que Mònica Huguet, de 61 anys, segueix a la casa, com a directora de l'original programa Al cotxe, que presenta Eloi Vila.

Tot va començar amb ells

A decisió del realitzador, Oriol Esteve, han apostat per recuperar la sintonia del TN dels anys vuitanta i homenatjar la seva presència recuperant l'emissió del seu debut, just el dia en què la complia el primer TN, que es va emetre el 2 d'abril de 1984. “I ara, què fem tu i jo” preguntava Alsius a Huguet amb un aire distès, a la qual cosa ella ha respost amb tota la simpatia: “doncs jo crec que hauríem d'acomiadar el Telenotícies com vam fer fa 40 anys”.

En un dels episodis més emotius entre les celebracions d'aquesta efemèride, la presència d'Alsius i Huguet s'ha convertit en un dels tributs més celebrats per l'audiència. Huguet ha reconegut que li ha fet una enorme il·lusió, perquè se n'han recordat i perquè s'ha retrobat amb el seu gran company del Telenotícies. Després de tants anys, Alsius i Huguet mantenen la seva naturalitat i simpatia.

Huguet, a més, ha reconegut entre rialles que tots dos són avis. Raquel Sans i Mònica Huguet s'han fos en una gran abraçada, mentre que Xavi Coral ha exercit d'ambaixador pels passadissos de TV3. L'homenatge només podia acabar amb la característica frase d'Alsius: “Doncs moltes gràcies per la seva atenció”, per sentenciar tots dos alhora: “Bon dia i fins demà”.

Les persones que han aportat el seu testimoni per engrandir la cadena de televisió no es poden oblidar i decisions com aquesta ajuden a dignificar el seu valor humà. L'audiència de TV3 ha valorat molt positivament aquest bell tribut a dos grans i inoblidables referents.