Muntatge de Sílvia Orriols anant a votar el seu col·legi eelctoral i un cercle amunt a la dreta amb ciutadans votant a les urnes

Dades: Així ha arrasat Aliança Catalana a Ripoll

AC treu uns resultats demolidors al seu feu electoral

AC ha arrasat a Ripoll a les eleccions del 12 maig, on és, clarament, el seu bastió de vots més importants de tot Catalunya. El resultat obtingut a Ripoll ha polvoritzat els obtinguts a les darreres eleccions municipals, on AC ha passat dels 1.401 vots de les municipals del 2023 als 1.559 de les autonòmiques del dia d'ahir .

AC s'ha consolidat com la primera força a Ripoll, amb un 33'10% dels vots, per davant de Junts + amb un 22,51% dels vots,  cosa que ha significat una reculada de 11'92 punts respecte a les eleccions anteriors. Amb aquests resultats, el partit de Sílvia Orriols es fa més fort a Ripoll on s'ha convertit en un feu inexpugnable d'Aliança Catalana.

Ascens de vots i de potencials regidors a Ripoll

La formació d'Aliança Catalana va obtenir a les municipals del 2023 6 regidors que van valer l'alcaldia a Silvia Orriols, malgrat totes les traves que va tenir de sortejar de la resta de partits polítics. Però és que amb els resultats obtinguts a les autonòmiques d'ahir, l'ascens a Ripoll li suposaria, ara mateix, pujar un regidor més a l'equip de govern municipal i arribar als 7 regidors, en cas que els resultats a les municipals fossin els mateixos.

A més, Orriols ampliaria la diferència amb els seus perseguidors més immediats com són Junts + i ERC, que han estat els més bel·ligerants perquè la líder d'AC pogués conformar un govern estable al municipi de Ripoll el 2023.

AC guanya a 4 dels 5 col·legis electorals de Ripoll

La supremacia d'AC a Ripoll és més que evident, i més si mirem amb lupa els resultats que ha obtingut la formació independentista als diferents col·legis electorals de la població. AC només s'ha vist superada pel PSC en un dels 5 col·legis electorals, al Centre de Dia Residència Fundació Guifré amb un 33'33% dels vots per als socialistes seguits d'AC amb un 22'12% .

A la resta, AC ha arrasat de manera contundent, destacant el 36'36% obtingut al Pavelló Esportiu, a molta distància de Junts +, amb el 18'92 %, fet que posa de manifest que l'electorat de Ripoll està més que satisfet amb el poc més d'un any de govern que porta Sílvia Orriols al municipi gironí.

A la resta dels col·legis electorals, AC ha estat la força, clarament, més votada. Tant a la Biblioteca ''Lambert Mata'' on ha superat per un 2% dels vots Junts+, al Galliner amb 8 punts per sobre de Junts+, a la Sala Abat amb una diferència de més de 5 punts respecte a Junts+ .

AC reforça la seva presència a 3 municipis més

Els municipis limítrofs a Ripoll van patir l'efecte Orriols amb victòria de la formació independentista, tant a Campdevànol, amb 430 (26'5% dels vots), el petit municipi de Las Lloses amb 34 vots (35'1% dels vots) , i Gombrèn amb 26 vots (25% dels vots escrutats) .

Un símptoma inequívoc que el partit que va néixer a Ripoll el 2020 està experimentant un ascens meteòric que segueix creixent i convencent bona part de l'electorat independentista i 'processista' que han estat incapaços de gestionar la immigració i el nou finançament per a Catalunya, entre els temes més importants, i que l'electorat cansat d'aquestes polítiques l'ha acabat penalitzant amb la irrupció d'una força que té les idees clares de com ha d'anar el rumb del país.

Entrevista alcaldessa de Ripoll Sílvia Orriols