Sílvia Orriols, al costat d'una senyera

Sílvia Orriols té clar què cal fer amb el violador d'una menor a Ripoll

La batllessa i diputada d'Aliança Catalana demana més mà dura contra la delinqüència

La delinqüència i la inseguretat són dues de les preocupacions més importants dels catalans. La sensació d'impunitat dels delinqüents provocada per una justícia, de vegades, massa garantista i per un Codi Penal amb penes baixes ha fet que Catalunya sigui el paradís del delinqüent . Cada cop són més els multireincidents que acumulen procediments judicials i que eviten la presó, perquè un cop són posats a disposició del jutjat, surten per la porta del darrere.

Creixen els delictes contra el patrimoni i creixen els delictes relacionats amb la integritat sexual. Notícies sobre rajades que violen nenes a centres comercials i a fàbriques abandonades ja no sorprenen ningú. Sense anar més lluny, fa uns dies, durant la Festa Major de Ripoll, un ciutadà de nacionalitat veneçolana va violar presumptament una nena menor d'edat. Ho va fer en un portal i sense que la seva víctima pogués defensar-se . Els fets van tenir lloc durant la matinada del 10 a l'11 de maig, en plena jornada de reflexió.

Ahir dijous 16 de maig, els Mossos d'Esquadra van detenir el presumpte violador que, ja és casualitat, té altres antecedents policials per altres delictes. De moment, segueix sota custòdia policial i passarà a disposició judicial els propers dies, probablement demà dissabte. La víctima va denunciar els fets davant la Policia Local de Ripoll, que va passar la investigació als Mossos d'Esquadra, que finalment van detenir el presumpte autor de l'agressió sexual.

La batllessa de Ripoll i diputada electe per Aliança Catalana al Parlament de Catalunya, Sílvia Orriols, s'ha fet ressò del què ha passat i ha proposat què hem de fer amb aquest tipus de persones. Segons Orriols, la decisió és deportar-lo al seu país, ja que els catalans no tenim el deure de suportar la despesa pública que suposa un intern en un centre penitenciari. "No hem de pagar la pensió completa a un pederasta estranger" i "menys punts liles i més llei d'estrangeria" .

Reaccions dels ciutadans

El missatge de Sílvia Orriols ha tingut molta repercussió a les xarxes socials. Magí Hildebrandt ha estat un dels primers a comentar i s'ha solidaritzat amb la família de la víctima. Altres proposen un càstig addicional a la deportació.

Altres agressions a Festes Majors

La de Ripoll no ha estat la primera (i per desgràcia, no serà la darrera) agressió sexual en una Festa Major. A Sarrià, a Barcelona, a un noi li van trencar la mandíbula. A Sant Fost de Campcentelles quatre nois van ser detinguts per agredir un jove davant de la seva parella. Així mateix, a Esterri d'Àneu, al Pallars Jussà, hi va haver diversos detinguts per diferents agressions.