Muntatge amb imatge de l'exterior del Parlament de Cataunya. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, imatge del procés de recompte del vot exterior

CONFIRMAT: Aliança Catalana enfila cap al Parlament amb 2 diputats

Així s'ha confirmat després del recompte del vot exterior que s'ha fet avui divendres

La formació liderada per la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, serà el focus d'atenció de la propera XV Legislatura i irromp al Parlament de Catalunya amb la voluntat de vindicar-se com a única opció unilateralista que aborda temes cabdals com la llengua, la immigració o la necessària reindustrialització del país.

La formació "aliada" ha confirmat els dos diputats obtinguts per a les circumscripcions electorals de Girona i Lleida un cop tancat l'escrutini del vot exterior avui divendres i confirmats els resultats de les eleccions.

Així es confirma després del recompte del vot exterior

El panorama polític català s'ha vist sacsejat amb la confirmació dels resultats definitius de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2024 aquest divendres. Amb el tancament de l'escrutini del vot exterior, s'ha ratificat la presència d'una nova formació, Aliança Catalana, que ha obtingut 2 diputats, un per la circumscripció electoral de Girona, la batllessa de Ripoll i promotora del projecte, Sílvia Orriols, i un altre per Lleida, Ramon Abad.

La irrupció d'Aliança Catalana al Parlament de Catalunya és fruït del descontentament i la voluntat de canvi d'una part de la societat catalana, especialment la que s'ha animat a votar i no ha optat per l'abstenció. Representa un més que evident vot de protesta contra els líders del procés.

Persones durant el recompte del vot CERA a Barcelona
Hotel Catalonia de Barcelona ahir durant el recompte del vot CERA | X: @rnovoa

La independència com a punt número 1 del programa electoral d'Aliança Catalana

D'aquesta manera, Aliança Catalana irromp a l'escena política catalana amb la promesa de fer efectiva la Declaració Unilateral d'Independència i fer d'altaveu de les preocupacions de la majoria dels barris i pobles de Catalunya, com ara abordar qüestions urgents que se centren en la immigració descontrolada, la preservació i promoció de la llengua catalana, així com la necessària reindustrialització del país i el suport a un sector primari cada cop més delmat.

Està previst que ambdós diputats «in pectore» de la formació aliada recullin les seves credencials de diputat la setmana entrant un cop efectuats els tràmits escaients. Orriols ha promès liderar «amb integritat i determinació» en aquesta nova etapa que s'albira.

En els propers dies, XCatalunya.cat continuarà cobrint de prop els desenvolupaments relacionats amb Aliança Catalana i els reptes que haurà d'afrontar com a nou actor en l'arena política catalana.