Muntatge amb Sílvia Orriols al centre de la imatge i un cercle amb Tània Verge a dalt a la dreta

[VÍDEO]: Silvia Orriols enfonsa els que volen una “República Federal de totis”

La líder d'Aliança Catalana aposta fermament per crear un estat propi

Les eleccions del proper 12 de maig al Parlament de Catalunya ha provocat un fort debat a la ja oficial campanya electoral sobre com ha de ser el futur més immediat de Catalunya.

Després de la inoperància dels partits independentistes a l'hora de dissenyar un full de ruta fiable que garanteixi la creació d'un estat propi català que garanteixi les llibertats i els drets de la seva població, Aliança Catalana ha entrat en escena com l'única alternativa que convenç al votant independentista.

L'electorat independentista està veient com els darrers anys els diferents governs de la Generalitat s'han posat al servei dels governs espanyols i han claudicat davant les demandes de majors quotes d'autogovern, fet que ha desembocat en una proposta de ser un estat propi que recapti els seus propis impostos, com demana la líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols.

Sílvia Orriols deixa en evidència el discurs federalista

La candidata del partit independentista català ha atiat contra aquells que volen una Espanya fraternal on es reconegui la singularitat de la nació catalana dins un estat federal. Un concepte que ja va defensar al seu dia, l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, de configurar un federalisme asimètric, on les regions històriques de l'estat espanyol tingueren un reconeixement especial.

Orriols ha desmuntat completament el discurs federalista dels partits estatals i processistes, aliats dels partits que van promoure al seu dia l'activació de l'article 155 de la Constitució espanyola, ridiculitzant-los amb la frase una ''República Federal de totis'', en clara al·lusió a la Consellera de Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Orriols està fent una campanya posant molt èmfasi en la importància que Catalunya sigui un estat independent on la població autòctona tingui garantits les seves llibertats i drets després de ser la base del treball i l'esforç que han aixecat una Catalunya, que avui dia , es veu col·lapsada per l'increment de la població fruit d'una immigració desmesurada i d'una manca de recursos que sigui capaç d'arribar a cobrir totes les necessitats de la ciutadania.

Representació al Parlament després de 4 anys d'existència

La greu crisi d'identitat i de resposta a les necessitats de la població en què es veu immersa Catalunya, unit a la inutilitat dels diferents governs de la Generalitat per aturar d'arrel els problemes i les aspiracions reals de la població han portat el partit de Orriols a poder tenir representació al Parlament de Catalunya, després que el partit naixés l'any 2020.

Aliança Catalana ha fet un tomb a les enquestes i a falta de 2 setmanes per a la celebració dels comicis ja entaria en escena en el Parlament amb 2 diputats . Una tendència a l'alça que amb el pas de la campanya electoral es pot veure beneficiat amb un augment substancial pel que fa a la seva futura representació. I més, després dels discursos que Orriols està duent a terme i en què està desmuntant les estratègies deficients que han realitzat la resta dels partits de l'elenc polític a l'última dècada.