Sílvia Orriols parlant davant la càmera anunciant que serà candidata a les eleccions del 12 de maig. A la dreta, una senyera

Sílvia Orriols serà la candidata d'Aliança Catalana a les eleccions del 12 de maig

L'Alcaldessa de Ripoll ho ha anunciat a través d'un vídeo publicat a les seves xarxes socials

Era un secret de domini públic i avui s'ha confirmat. Sílvia Orriols serà candidata d'Aliança Catalana a les properes eleccions al Parlament del 12 de maig. La Batllessa de Ripoll va avançar aquesta setmana en una entrevista a e-noticies que si finalment feia el pas es presentaria per Girona, la seva demarcació.

En un discurs que ja s'ha fet viral, Sílvia Orriols, candidata d'Aliança Catalana per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha llençat un missatge clar i contundent de cara al 12 de maig, dia de les eleccions. Orriols ha plantejat una cruïlla per als electors catalans , instant-los a decidir entre continuar amb l'statu quo o donar suport a un canvi radical en les polítiques d'immigració i seguretat.

Segons Orriols, Catalunya es troba en un moment crític, amb problemes d'inseguretat, violència i fanatisme als carrers, situació que atribueix a les polítiques bonistes d'immigració actuals. La candidata nacionalista argumenta que aquestes polítiques han "omplert els carrers d'inseguretat" i acusa els governs actuals de tercermunditzar Catalunya, permetent i normalitzant la reincidència i l'islamisme.

En el seu discurs, Orriols no només critica la gestió de la immigració sinó que també qüestiona l'ús de recursos públics, la gestió penitenciària i la promoció del que considera una “cultura del jaure el subsidi” . Una cultura que s'ha instal·lat a Catalunya i que no té res a veure al que sempre ha funcionat a casa nostra: la cultura de l'esforç. Proposa un retorn al que descriu com a seny i ordre, amb una crida a infringir la correcció política ia restituir l'Estat Català, recuperant competències i exercint un control fronterer més estricte.

Orriols fa una crida als votants a utilitzar el seu vot per aturar allò que considera una "hemorràgia de talent" i una "entrada massiva i invasiva d'immigrants que no comparteixen les nostres lleis civils ni els nostres valors occidentals". Afirma que “els recursos dels catalans poden i han de tornar a ser per als catalans” , promovent una visió de Catalunya per als catalans en termes de recursos, cultura i seguretat.

Opcions d'entrar al Parlament

A mesura que s'acosten les eleccions del 12 de maig, queda clar que el discurs de Sílvia Orriols ha arribat per quedar-s'hi i que cada cop són més els ciutadans que creuen que cal parlar d'aquests temes. Ara com ara algunes enquestes donen opcions a Aliança Catalana d'obtenir representació parlamentària. Un cop confirmada la candidatura de la popular batlessa de Ripoll caldrà veure l'evolució dels sondejos els propers dies i setmanes.

Cal recordar que a les passades eleccions municipals, Orriols va vèncer amb més del 30 % dels vots i 6 regidors a Ripoll. Uns resultats extraordinaris que cap enquesta no havia vaticinat prèviament.