Muntatge amb una imatge de Carles Puigdemont ia la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, Fredi Bentanachs assegut

Carta oberta de Fredi Bentanachs al MHP Puigdemont

Resposta al discurs del President Puigdemont a Elna d'aquest dijous

Benvolgut MHP Carles Puigdemont i Casamajor,

Dijous vaig assistir al vostre discurs de candidatura. Us he de dir que no em va sorprendre l'anunci car ja ho imaginava, sí que renunciéssiu abans d'anar eleccions a ser eurodiputat, un detall què pot donar-vos credibilitat. Ara bé, la resta em vàreu decebre i molt. Podíeu haver fet un discurs contundent i d'estadista però el vàreu fer mediocre i autonomista.

És palès què al costat dels adversaris polítics, no hi ha color la mediocritat supina i manca total de principis de Pete Aragonès i Salvador Illa, us catapulta com un gran líder, això ho teníeu fàcil. Per això parlar de nou de parlar d'un referèndum pactat i sino tirarem pel dret, és el dia de la marmota, és no res.

L'Amnistia fake no la podeu reivindicar, car som 4000 represaliats entre ells Pablo Hasel, Dani Gallardo, Joel etc. que no entren en l'operació maquillatge. Parlar de defensar el català i donar com a guany parlar català al Congreso és autonomisme de calaix, s'han carregat el català a l'ensenyament,  a l'administració, al carrer, amb un retrocés cultural enorme i d'això no en vàreu dir res.

Tan fàcil com era dir: "Vinc a acabar la feina votada l'1O en referèndum vinculant i acabar de desplegar la Declaració d'Independència votada el 27O al Parlament i no acabada". El deute, els traspassos i altres temes similars ja ho sabem, per això vàrem fer l'1O i guanyar la República Catalana. Per tant, només ens val la independència. I d'això hi vàreu passar de puntetes.

La contundència internacional ús serà reconeguda amb la contundència Nacional

Doblegar l'Estat espanyol no és seure amb el PSOE. L'Estat és seure amb la casa REAL, la JUJEM, PSOE i PP. Això és l'Estat. I ho sabeu.

No vàrem fer l'1O per guanyar unes eleccions autonòmiques. Dijous podíeu reivindicar els vots de l'1O, la validesa del referèndum i això no ho vàreu fer. Hi ha milers de catalans decebuts esperant el gest, d'aquí al 12M queden dies si voleu una llista unitària sense sigles. Només el MHP Puigdemont. Encara podeu parlar amb tothom, però no cal ERC. Són botiflers, us ho han demostrat. No us volen ni amb pintura.

Avui he de dir què estic decebut fart de 6 anys de processisme frustrant, i em sap greu, però " no és això companys no és això".

Donec Perficiam, Visca la Terra Lliure.

Fredi Bentanachs Chalaux
Exrepresaliat, exmilitant, cofundador de TLL i l'MDT, activista i poeta.