Imatge dels protagonistes principals del nou muntatge de 'Mar i Cel'

Qui són els protagonistes del nou muntatge de 'Mar i Cel'?

La companyia celebrarà els 50 anys en una gala al Grec que recollirà fragments dels seus musicals més icònics

Dagoll Dagom ha presentat aquest divendres el repartiment de la nova i darrera reposició de l'icònic musical 'Mar i Cel' que tornarà al setembre al Teatre Victòria de Barcelona. Jordi Garreta, com Saïd, i Alexia Pascual, com Blanca, encapçalaran el repartiment del nou muntatge que estarà dirigit per Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel.

L'equip es completarà amb els actors Abel Garcia, Albert Gracia, Berta Luna o Xavi Fernández. La nova producció suposarà el comiat definitiu de Dagoll Dagom dels escenaris després de 50 anys de carrera. Precisament, la companyia ha anunciat la celebració d'una gala en el marc del Festival Grec 2024 amb la representació de les escenes i les cançons més emblemàtiques, una exposició i un catàleg commemoratiu.

La resta d'intèrprets

El nou Mar i Cel tindrà 20 intèrprets i una orquestra formada per 13 músics. A banda de la 3a finalista de la 2a temporada d''Eufòria' de 3Cat Alexia Pascual i l'actor en sèries com 'Cuéntame como paso' o 'Moebius' Jordi Garreta, Abel García s'ocuparà del paper de Joanot, Albert Gràcia com Hassèn, Berta Luna farà d'Idriss i el més que clàssic Xavi Fernández repetirà al musical com Don Carlos. Eloi Gómez farà el paper de Ferran i Arquebisbe Ribera; Clara Renom com a mare de Said i Teresa; Sergio Escribano com a Malek i Soldat; Candela Díaz com Maria i Dona Morisca; Esteve Roig com Osman i Soldado; Cisco Cruz com a Salam, Baró de Dénia i Soldat; Albert Mora com a Felip II Rei d'Espanya, Albanès i Soldat; Anna Alborch com a Reina Margarita d'Àustria, Carme i Dona Morisca; Bittor Fernández com a Felip, Duc de Lerma i Caporal; Ester Aparicio com Said nen i Montserrat; Carme Giner com a Rosa i Dona morisca; Biel Llongueras com Adberrahim i Idriss II; Guillem Ripoll com a Mut i pare de Saïd i Guillem Fole com a Mohamed i Soldat.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'actriu Alexia Pascual ha assegurat que exercir el paper de Blanca és una "responsabilitat immensa" i que això li genera "nervis" i "il·lusió". Conscient que el gran públic la reconeix pel programa de televisió, Pascual ha recordat que la seva formació és de teatre musical i que el primer projecte d'aquest art sigui 'Mar i Cel' és “el que sempre havia somiat”.

Després d'haver superat un procés de càsting "duríssim", Pascual ha dit que el seu repte d'ara és eliminar pressió perquè sap que hi ha molta "expectativa" al voltant del personatge. "El repte més gran és treure'm pressió de sobre per ser lliure com a actriu i poder estar ben connectada amb el personatge", va expressar. El seu company de viatge emocional i vivencial, Jordi Garreta, que fa el paper de Saïd, ha dit que l'aventura teatral de Mar i Cel és un "somni meravellós". "Tinc moltes ganes de posar el meu granet de sorra en una història que és preciosa", ha afirmat.

Com enfocarà Jordi Garreta a Saïd?

Garreta ha explicat a l'ACN que vol enfocar el personatge de Saïd amb molta "veritat" i sent conscient del que està passant actualment al planeta. Per part seva, Berta Luna és l'actriu escollida per portar el pes d'un dels personatges més entranyables del musical, Idriss. A banda de compartir opinió amb la resta d'equip artístic que participar de la producció és "un somni", Luna ha recordat que el seu paper és molt "exigent" musicalment amb "alts i baixos" i "harmonies complexes". La codirectora de Mar i Cel i productora executiva de Dagoll Dagom, Anna Rosa Cisquella, va admetre que el procés de càsting va ser complex amb més d'un miler d'aspirants als papers.

A banda de trobar els millors artistes, la direcció ha buscat aquells que tinguessin més encaix amb la resta de l'equip i que quadressin amb la diversitat "física i generacional" dels pirates i musulmans a qui han de representar a dalt del popular vaixell. El musical, que ha realitzat entre el 1988 i el 2016 més de 1.300 funcions i ha estat vist per més d'1,2 milions d'espectadors, ja ha venut més de 75.000 entrades anticipades.

Albert Guinovart tornarà a estar al capdavant de la música d'unes partitures que va compondre amb 24 anys. Qui tampoc faltarà serà l'històric vaixell, que als 36 anys s'actualitza en cada retorn de la història d'Àngel Guimerà. Precisament, el muntatge tornarà a veure la llum coincidint amb la commemoració del centenari de la mort del dramaturg.