Muntatge amb una imatge de la pel·lícula "Un traïdor com els nostres". A la dreta una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 de dimecres 10 d'abril: Espies del món de John le Carré

La cadena pública catalana ofereix un film d'espionatge emocionant

Dimecres 10 d'abril (22,05h), TV3 aposta per una interessant pel·lícula d'acció criminal i espionatge, basada en una novel·la del prestigiós John le Carré. El seu títol: Un traïdor com els nostres .

El film està dirigit per la britànica Susanna White, en la filmografia de la qual es donen cabuda, propostes tan dispars entre si com La mainadera màgica i el gran bum (2010) i episodis per a prestigioses sèries, com Boardwalk Empire i Masters of Sex .

L´emocionant història d´Un traïdor com els nostres ens endinsa en l´esdevenir d´una parella que es veu atreta pels plans d´un oligarca rus per desertar. No trigaran a trobar-se a mig camí entre la màfia russa i el Servei Secret britànic, en cap dels quals poden confiar.

Un traidor como los nuestros - Trailer español (HD)

Aquesta coproducció entre el Regne Unit, França i els EUA està protagonitzada pel reconegut Ewan McGregor, acompanyat per un repartiment internacional, que inclou l'actor cubà Carlos Acosta, l'actriu russa Mariya Fomina, el veterà suec Stellan Skarsgård, l'anglesa Naomie Harris i el serbi Radivoje Bukvic, entre d'altres.

L'obra de John le Carré ha estat adaptada al cinema en nombroses ocasions, sent algun dels casos més significatius, les pel·lícules L'espia que va sorgir del fred (Martin Ritt, 1965), La casa Rússia (Fred Schepisi, 1990), El sastre de Panamà (John Boorman, 2001), El jardiner fidel (Fernando Meirelles, 2005) i El talp (Tomas Alfredson, 2011).

Un film que farà les delícies dels fans de John le Carré

Un traïdor com els nostres és John le Carré en estat pur: espionatge, falses identitats, conspiracions, desconfiances, enganys, crims sense resoldre… una pel·lícula que va ser nominada als Premis del Cinema Independent Britànic, Al Cercle de Crítics londinencs i als Premis Nacionals del Cinema Britànic, gràcies a les interpretacions d'Ewan McGregor i Naomie Harris.

Es tracta d'una producció costosa i complexa que es va rodar fins a un total de noranta localitzacions diferents. La directora, Susanna White, va definir així aquesta pel·lícula que transcorre a cinc països: “Hi ha moltes expectatives sobre fer una pel·lícula de John le Carré. Part del meu desafiament com a directora va ser aportar alguna cosa nova en explorar les àrees que volia desenvolupar. Però també perquè els fans de le Carré no se sentin enganyats i sentin que estan rebent una cosa que honraria una obra literària molt específica". Finalment, va remarcar: “Espero que faci que la gent pensi en el món on vivim".

La televisió pública catalana continua fidel en l'afany per diversificar la programació que compon l'espai setmanal de la Gran Pel·lícula. En aquesta ocasió per desafiar l'espectador mitjançant una qüestió tan complexa com “A qui li pots confiar la veritat?”.