Sílvia Orriols i Jordi Basté

La proposta de Sílvia Orriols a Jordi Basté després dels atacs a Aliança Catalana

El periodista de Rac1 prefereix donar veu a una ciutadana musulmana de Ripoll

En plena ressaca electoral, el director del Món a Rac1, Jordi Basté, va reflexionar sobre els resultats d'Aliança Catalana a les eleccions del 12 de maig i va obrir la porta a escoltar la veu de Sílvia Orriols. Basté, que pot presumir de ser el periodista més sentit del nostre país, va discrepar amb els tertulians que asseguraven que s'havia d'aïllar a l'" extrema dreta" i va valorar la possibilitat d'escoltar els nous protagonistes polítics.

Uns dies més tard, quan tenia l'oportunitat de fer una entrevista a la batllesa i a la diputada per Ripoll, ha decidit escoltar-ne només una part i ha donat veu a una mediadora social que va tenir contacte amb els terroristes de les Rambles abans de l'atemptat, Wafa Marsi. Segons aquesta, hem tornat al discurs de la "raça ària" , on algunes persones són "inferiors" pels seus orígens.

La pràctica periodística de Rac1 ha estat aviat denunciada pel periodista Sergi Maraña, que ha estat molt crític amb la ràdio catalana per haver entrevistat una dona que defensa l'ús del burca pels carrers . Maraña acaba comparant aquest periodisme dels matins de la Cope, amb Carlos Herrera com a protagonista.

En aquell moment també ha aparegut el tweet de la protagonista no convidada. Sílvia Orriols ha interpel·lat el periodista i li ha recordat que si vol saber perquè Aliança Catalana guanya a Ripoll i al ripollès que la convidi per preguntar-li. "Sóc vegetariana, no menjo "periodistes", ha escrit, entrecometes la paraula periodistes.

Resposta de Jordi Basté

De moment, al final de la redacció d'aquest article, Jordi Basté no ha contestat a la petició de Sílvia Orriols i no sabem si finalment hi haurà entrevista. La veritat és que ara Aliança Catalana ja és un partit amb representació parlamentària, cosa que un veto actual seria més greu, si és possible, que abans de les eleccions del 12 de maig.

El missatge d'Orriols acumula molts missatges de votants que s'han pronunciat sobre això i que asseguren que el periodista no li farà l'entrevista. Consideren els partidaris d'Orriols i crítics amb la cadena que la negativa s'explica per les instruccions del Grup Godó i dels partits tradicionals que són els que reguen amb importants subvencions aquests mitjans de comunicació.