Sílvia Orriols i Oriol Lázaro

L'alcalde juntaire de Campdevànol insinua que el 26,52% dels seus veïns són racistes

Aliança Catalana es va convertir en la formació més votada del municipi ripollès

Les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya han deixat diversos titulars. El més important és que la suma dels partits mal anomenats independentistes (Junts per Catalunya, ERC i CUP) no arriba als 68 diputats, cosa que demostra un cansament dels ciutadans amb la ideologia processeta i amb l'ús del procés com a modus vivendi per a guanyar-se la vida.

L'altre missatge és que Aliança Catalana ha entrat al Parlament amb 2 escons , un que representa les comarques de Girona i l'altre que representa les comarques de Lleida. De fet, el partit que lidera Sílvia Orriols va estar molt a prop, només a 2.000 vots, si va aconseguir entrar a Barcelona i ho hauria fet amb tres o quatre diputats de cop.

Els bons resultats de la demarcació de Girona són explicats, en part, pels vots de la comarca del Ripollès. A la capital, a Ripoll, on Orriols ostenta la batllia, AC va ser la formació més votada. Igual que a les Lloses ia Campdevànol, on el partit independentista va aconseguir el 26,52% dels vots, davant del 24,86% de Junts per Catalunya.

Precisament l'alcalde d'aquest municipi, Oriol Lázaro, d'una llista vinculada a Junts, ha acusat de "racistes" més de la quarta part dels ciutadans que van anar a les urnes. "Jo crec que a Aliança ho han votat més pels seus postulats d'extrema dreta que per ser independentista. És un partit obertament racista. Hi ha una persecució a una cultura i, lamentablement, hi ha persones que compren aquest tipus de missatges", va dir quan es van donar a conèixer els resultats electorals del municipi.

Lázaro continua la seva anàlisi en clau espanyola i assegura que "en aquesta zona, i fins i tot a Ripoll, no hi ha un problema més gran d'immigració que en moltes altres zones d'Espanya . Crec que hem d'aconseguir la integració de l'immigrant, que s'adapti a la societat" , i exigir-li que, igual que se li garanteixen els seus drets, se li reclamin els deures i les obligacions. Però expulsar gent perquè sí, com diu Orriols, és una bogeria.

Altres resultats de Campdevànol

Junts per Catalunya va obtenir el 24,86% dels vots (403), el PSC va obtenir el 15,42% dels vots (250), ERC, el 12,7% (206), la CUP, el 6,04% dels suports, que representen 98 paperetes, Comuns Sumar el 4,19%, és a dir, 68 vots, el PP va aconseguir el 3,76% dels vots, concretament, 61, VOX va aconseguir el 2,71% (44).

Resultats a Ripoll

A Ripoll, els resultats a favor d'Aliança Catalana van ser encara millors que a la seva veïna Campdevànol. El partit de Sílvia Orriols i Anna Flores va obtenir el 33,1%, cosa que representen 1559 vots. Junts és la segona força, el PSC la tercera i ERC la quarta.