Un fill abraça la seva mare

Novetats per a les famílies monoparentals

La iniciativa afecta prop de 70.000 famílies

El carnet de família monoparental ja està disponible en format digital al moneder digital de la Generalitat 'Mi cartera' des d'aquest dijous. Les 69.351 famílies monoparentals reconegudes a Catalunya el poden descarregar als seus dispositius mòbils. L'opció de tenir el carnet en format digital millora la disponibilitat, ja que fins ara, calia esperar a rebre el carnet al domicili per gaudir dels avantatges. Però a partir d'avui, un cop aprovat el reconeixement de família monoparental, es pot descarregar el carnet digital l'endemà.

El carnet digital porta associat un codi QR que els establiments o institucions poden utilitzar per validar les dades i la vigència i fer efectius els avantatges que dóna. Aquest carnet, que expedeix el Departament de Drets Socials, és un dels que genera més interacció amb la Generalitat de Catalunya i els canals d'atenció a la ciutadania. 'Mi Cartera' es va crear des de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, del Departament de la Presidència, amb la idea de tenir en un únic espai al mòbil tots els títols, carnets i permisos que emet la Generalitat de Catalunya.

Així, qualsevol usuari es pot identificar on calgui, de manera fàcil, còmoda i segura. El primer títol que s'hi va incorporar va ser la targeta sanitària, seguidament la de família nombrosa i ara se suma el títol de família monoparental. El pare o la mare pot descarregar el carnet i els de tots els fills i filles. D'aquesta manera, teniu disponibles els títols familiars per realitzar tràmits. Els adolescents a partir de 16 anys també poden tenir el seu carnet digital, ja que, a aquesta edat, es poden donar d'alta a l'idCAT Mòbil, el sistema per identificar-se al moneder digital.

A més a més de disposar del carnet en format digital, des del propi aplicatiu es pot descarregar l'acreditació del títol en format pdf. Aquest carnet, tant en format físic com digital, és un document oficial que acredita la condició de família monoparental i que també permet gaudir d'avantatges davant de diverses institucions, entitats i establiments comercials.

En aquest sentit, les famílies que disposen el poden utilitzar per accedir als beneficis que ofereix la Generalitat de Catalunya i que inclouen prestacions, ajuts per a l'habitatge o avantatges en els àmbits de l'educació, la cultura, l'esport, el transport o l'oci educatiu, entre d'altres. Així mateix, dóna accés als beneficis que preveuen les administracions locals per a les famílies monoparentals. D'altra banda, la xarxa d'avantatges també inclou més de 3.000 comerços i entitats col·laboradores que ofereixen descomptes o tarifes especials per a les persones que acrediten la condició de pertànyer a una família monoparental.