Treballador Mercadona

La morterada que guanyaran els treballadors de Mercadona gràcies a les primes

Juan Roig i el Comitè de Direcció del supermercat líder a Espanya han decidit engrandir els beneficis per primes dels seus treballadors aquest 2024

El 2024 s'augura un any de felicitat per als més de 100.000 treballadors de Mercadona a tota la geografia espanyola. Juan Roig ha decidit destinar 600 milions d'euros, un 50% més que l'any passat, a les primes dels empleats. Amb tot, des que es va decidir adoptar aquesta mesura el 2001, el mandatari valencià ja ha invertit més de 5.580 milions d'euros.

Independentment de l'antiguitat, fins i tot si es troba al seu primer any a Mercadona, el treballador rebrà una alegria en forma de diners extra a mitjans del mes de març. Si es compleixen amb els objectius establerts a principis de 2024, el jornaler serà premiat amb una prima similar a la del seu salari, a no ser que acumuli 5 o més anys a l'empresa. En aquest cas, podrà percebre fins al doble d'una mensualitat habitual.

A més, excepcionalment, tots els laburants de Mercadona rebran també una altra prima que correspon a la meitat del seu salari. Fonts de la mateixa empresa asseguren que aquesta decisió s'ha pres per "l'excepcional compromís de les més de 100.000 persones que formem Mercadona". A més, la cadena, amb això, "fa evident que les treballadores i els treballadors de Mercadona són els principals responsables de l'èxit de la companyia".

El nou conveni de Mercadona

Aquestes no són les úniques bones noves per als empleats de la cadena líder a Espanya. Des de l'1 de gener d'aquest 2024 ha entrat en vigor el nou conveni de treballadors pactat entre la pròpia empresa, UGT, CCOO i el Sindicat Independent. Aquest s'allargarà fins a finals del 2028.

Aquest acord comporta una pujada salarial d'entre el 2,5% i el 6% de la qual es podran beneficiar tots els treballadors de Mercadona. El percentatge anirà vinculat als beneficis de l'empresa. A més, de cara al 2025, també es revisaran les condicions de les jornades laborals.

En aquest mateix sentit, cal recordar que l'empresa de Juan Roig va implantar una important mesura el 2020. Amb ella, va prometre als seus empleats que tindrien jornades setmanals de 5+2 (dos dies de descans) i mínim 8 caps de setmana lliures al llarg de l'any. Mercadona s'ha destacat sempre per la seva benevolent política de recursos humans.