Silvia Orriols a l'Ajuntament de Ripoll

[VÍDEO]: El discurs de Sílvia Orriols sobre immigració que desmunta l'oposició

Silvia Orriols és l'alcaldessa de Ripoll i el seu partit, Aliança Catalana, es planteja fer el salt al Parlament

No ha passat ni un any de les eleccions municipals celebrades el maig del 2023, però tothom coneix la figura de l'alcaldessa de Ripoll. Sílvia Orriols no deixa ningú indiferent i acumula seguidors i crítics, però els que aproven el discurs encara són més. L'edil defensa un projecte identitari on han de ser garantits els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya. Considera que són ells els que paguen els impostos i, per tant, han de ser els destinataris de les polítiques públiques i els beneficiaris dels recursos.

Els discursos d'Orriols acumulen desenes de milers de visualitzacions a les xarxes socials i cada vegada són més els que aproven el seu discurs i demanen (o exigeixen) el salt definitiu al Parlament de Catalunya. A l'últim ple, l'alcaldessa ha pronunciat un discurs molt dur contra la regidora d'ERC, Rosa Martínez Pujol i ha deixat clar que les polítiques que fomenten la immigració il·legal són perjudicials per a les ripolleses i els ripollesos.

"Quants diners ens costarà la immigració? Quantes hores extres haurem d'acabar fent per dotar de drets i serveis els que sembla no tenir mai ni obligacions ni deures?" comença el discurs de l'alcaldessa, que afegeix que tots aquests beneficiaris d'aquestes inversions i esforços "no tenen la intenció d'integrar-s'hi".

L'alcaldessa també ha criticat les intencions de l'oposició de crear una Oficina per escolaritzar els alumnes que arriben amb el curs començat. Va més lluny i demana al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que no permeti que arribin alumnes que no tenen coneixement de català ni d'altres matèries, posant en risc l'aprenentatge de la resta de la classe. " Volen obrir aquest servei a tota la ciutadania, però aquest servei no l'hem agut de menester fins que han arribat ells" , continua Orriols, visiblement enfadada i provocant les queixes de l'oposició.

Solució definitiva

El discurs de Sílvia Orriols no només és crític amb la immigració il·legal, com asseguren els seus crítics, sinó que també hi aporta solucions i alternatives. "Quants educadors socials, quants agents cívics, quants funcionaris de presons (...) es podria estalviar aquest país si en comptes de dedicar els recursos a fomentar la immigració il·legal es dediquessin a fomentar polítiques de natalitat?".

En aquest sentit, Orriols és mare de cinc fills, un número molt per sobre de la mitjana nacional. Amb una taxa de natalitat molt baixa a Catalunya i amb una població cada cop més envellida, cal fomentar les polítiques de natalitat i que les dificultats econòmiques, laborals i socials no siguin un impediment per tenir descendència.

Missatges de suport

Com és habitual, les xarxes socials s'han bolcat amb Orriols i li han mostrat suport. El vídeo s'ha fet viral i la publicació s'ha omplert de comentaris aprovant aquesta gestió i aquest canvi de paradigma a la política catalana.