El cantant Morad ha acceptat dos anys de presó pels incidents que van tenir lloc durant l'enregistrament d'un vídeoclip el 2021 a l'Hospitalet de Llobregat. El raper s'enfrontava a set anys de presó per incitació a desordres públics i atemptat agreujat amb instrument perillós.
La fiscalia i l'advocat de Morad han arribat a un acord de conformitat previ al judici que s'havia de fer a l'Audiència i el jutge ha dictat sentència ferma. Al raper se li ha aplicat l'atenuant molt qualificat de reparació del dany en haver consignat 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil que va demanar el ministeri públic. La quantitat correspon als danys que van patir sis vehicles de la Guàrdia Urbana , contra els quals diversos individus van llançar ous i pedres.
Ambdues parts també han acordat suspendre l'entrada a la presó de l'artista a canvi del pagament d'una multa de sis euros al dia durant els dos anys de condemna. Un dels motius pels quals la fiscalia ha accedit a reduir la seva petició de pena, de tres anys i mig a sis mesos de presó en el cas de desordres, i de tres anys i mig a un i mig en el cas de l'atemptat a l'autoritat ha estat el pagament per avançat dels 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil.
Aquest fet ha estat considerat com un atenuant molt qualificat. La intervenció de Morad davant el tribunal s'ha limitat a un breu “sí” quan el magistrat president li ha preguntat si reconeixia els fets i es conformava amb la pena imposada.
Els fets es remunten al 2021
D'acord amb l'escrit d'acusació, el succés van tenir lloc l'11 d'agost del 2021, quan Morad es disposava a gravar un vídeo musical pel qual va provocar un “gran soroll” a la via pública. Segons el ministeri públic, el raper fins i tot va utilitzar un dron sense el permís de les autoritats.
Tot això, va portar els veïns a queixar-se i alertar la policia. Quan van arribar la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet “es van trobar un nombrós grup d'assistents, al voltant de 150 persones, els quals, en observar la presència policial i guiats pel propòsit d'alterar de manera greu la pau i tranquil·litat ciutadana, van començar a increpar els agents , així com a fer actes consistents en el llançament d'ous i pedres contra aquests", sosté el ministeri públic. L'escrit també indica que el jove cantant va ser “instigador” i va animar la multitud a llançar objectes.
A més, apunta que va pronunciar expressions com “el carrer és nostre”. En aquest sentit, recull que quan els agents van comunicar al raper que no disposava de les autoritzacions pertinents, Morad "va fer cas omís a les indicacions, mostrant una actitud hostil i obstruccionista". A més, el ministeri públic afirma que Morad va proferir insults als agents, als quals a més va llançar ous i pedres de grans dimensions. Així mateix, ha assenyalat que hauria "esperonat a la multitud" amb expressions com "teniu la punteria al cul".
Un raper referent per a l'esquerra woke
Cal recordar que des de fa temps personalitats i mitjans d'esquerres consideren que Morad és un referent. Jordi Évole ho va entrevistar per blanquejar-lo. Recentment diversos mitjans com ara el diari Ara o el Periódico n'han parlat bé. Fins i tot aquest darrer mitjà va demanar "més Morad i menys Orriols", en referència a l'Alcaldessa de Ripoll.