Muntatge amb una imatge de fort onatge generada amb intel·ligència artificial. A la cantonada superior esquerra una emoticona d'una sirena d'emergències

Alerta en aquesta zona de Catalunya per fort onatge: Gairebé 3 metres

El Procicat ha activat una alerta que s'estendrà fins demà dimecres

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel fort onatge previst al nord de la Costa Brava entre aquesta tarda i dimecres. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres, especialment al Cap de Creus i al Cap de Begur. La direcció de l'onatge serà de component nord i hi haurà mar de fons. Davant d'aquestes previsions, Protecció Civil ha demanat extremar la prudència si es fan activitats al litoral i respectar els tancaments d'accés que es facin.

També es manté l'alerta per vent

D'altra banda, el pla Ventcat es manté en fase d'alerta per forts vents. Les ratxes poden superar els 90 quilòmetres per hora a diverses comarques del país tant aquest dimarts com dimecres. En concret, les comarques que es poden veure més afectades per les ventoleres són la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça , els dos Pallars, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt i el Baix Empordà, el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp.

Fins ara els pics màxims s'han registrat a Portbou (130,7 km/h), Boí cota 2.500 (94,7 km/h), Mas de Barberans (94,3 km/h), La Tossa d'Alp ( 80, 6 km/h) i El Perelló (80,3 km7H). Finalment, les nevades continuaran a la cara nord del Pirineu fins dimecres al matí. La cota de neu oscil·larà al llarg del dia entre 800 i mil metres; i es poden acumular gruixos superiors als 20 centímetres.

Per sobre dels 2.000 metres els gruixos poden superar els quaranta centímetres. La nevada afectarà sobretot les comarques de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà; i amb menys intensitat l'Alta Ribagorça. Protecció Civil ha alertat que la combinació del vent fort i la neu produirà el fenomen de la tortura i per això ha demanat extremar les precaucions a les activitats de muntanya. A més, es troba i prealerta el pla especial d'emergències per allaus (Allaucat) per la combinació d'aquests fenòmens.