Sílvia Orriols amb Josep Rull al Parlament de Catalunya

VÍDEO: Sílvia Orriols s'estrena al faristol del Parlament

En la trobada amb el President Rull ha posat condicions a una hipotètica investidura de Carles Puigdemont

Silvia Orriols, líder d'Aliança Catalana, i Ramon Abad, diputat per Lleida de la formació aliada han comparegut aquest dimarts per la tarda a la seva primera conferència de premsa al Parlament de Catalunya després de mantenir una reunió amb el president de la cambra catalana, Josep Rull per determinar un candidat a la Presidència de la Generalitat.

A preguntes d'XCatalunya.cat, Sílvia Orriols ha expressat la seva satisfacció pel tracte rebut per part de Rull i ha subratllat que la seva formació mantindrà una postura ferma respecte als seus principis. "Estem molt agraïts del tracte afable que hem rebut per part del president del Parlament. Hem mantingut una conversa molt agradable", ha manifestat.

Un projecte clar... i català

Durant la reunió mantinguda a porta tancada, Orriols ha reiterat al President Rull Aliança Catalana no donarà suport a cap govern que no s'aliniï amb el seu projecte nacional. "Nosaltres vam reafirmar-nos en un projecte clarament independentista que aposti per un model d'estat basat en la seguretat, en el control fronterer i en la preservació de la identitat catalana", ha explicat. Aquesta posició implica que no investiran de cap manera un "govern espanyolista" ha reblat.

Orriols també ha detallat les condicions necessàries per donar suport a una hipotètica  investidura de Carles Puigdemont. El primer requisit és que el candidat lluiti per la restitució de l'Estat català. "No donarem suport a cap candidat que no lluiti clarament per restituir el nostre estat de manera imminent", ha afirmat. A més, exigeixen un model d'estat que garanteixi la seguretat als carrers, controli les fronteres i preservi la identitat catalana.

Qui vulgui els vots d'AC se'ls haurà de treballar 

Finalment, la diputada Orriols ha deixat clar que els vots d'Aliança Catalana no seran de franc i que estaran vinculats a l'acceptació d'aquestes condicions per part de qualsevol candidat que busqui el seu suport, en clara referència a Carles Puigdemont.

Aquesta roda de premsa ha marcat l'inici de la presència mediàtica d'Aliança Catalana al Parlament i els ha servit per reafirmar els seus compromisos amb els seus votants i el seu programa polític.