Muntatge amb una imatge de Jorge Rey al seu canal de YouTube. A la dreta una imatge amb una platja que amenaça pluja

Jorge Rey avisa del mal temps que arriba el cap de setmana

S'espera un gèlid i plujós cap de setmana

El jove meteoròleg Jorge Rey continua augmentant el seu prestigi i el nombre de seguidors que esperen ansiosos les seves previsions és cada vegada més notable. Ha arribat un punt on bona part de la societat està pendent de les previsions d'aquest noi burgalès de 17 anys.

El seu prestigi l'avala. Sol encertar les seves prediccions i la seva manera d'explicar-les està atrapant propis i estranys. I ara que estem immersos en plena primavera, amb els dies de sol més llargs de l'any, i les ànsies per abandonar definitivament la roba hivernal, mentre que molts especulen per sortir de cap de setmana, es fa indispensable comptar amb la confiança d'un home del temps referencial. I malgrat la seva edat primerenca, Jorge Rey està fent mèrits per ser l'elegit; de fet, ja el podríem considerar com a tal.

Amb l'arribada del darrer cap de setmana d'abril, i propers a un dia festiu entre setmana -dimecres, el pitjor dia de la setmana per a tots aquells que solen aprofitar la resta de dies per dur a terme ponts a l'inici o al final de setmana-, són molts els que es pregunten per la climatologia que es trobaran a les seves respectives sortides. És molt aviat per deixar-se emportar per la temptació de la platja? Hem de continuar mantenint la roba de ple hivern? Plourà?, Molt?, Poc? Preguntes habituals que amb el temps d'aquests dies no auguren gaire confiança.

Poca platja i molta manta

I les sospites de la majoria, sembla que es compliran. Si la sobtada i notòria baixada de temperatures d'aquesta setmana ens semblava excepcional i passatgera, el cert és que segons el jove estudiós de la climatologia, la pitjor part d'aquest canvi es produirà durant el cap de setmana vinent; pel que sembla està clar que ens haurem d'oblidar de la platja, la màniga curta i les xancletes. A més, l'alerta per les baixes temperatures i l'escassetat gairebé total del sol que anuncia Jorge Rey, coincideixen amb les previsions de l'AEMET (Agència Estatal de Meteorologia), que ha publicat que “es preveu que una baixada atlàntica afecti la Península i les Balears ".

Jorge Rey ha remarcat quins seran els dos grans protagonistes del cap de setmana: el fred i la pluja. Sovint, el "nen prodigi" de la previsió meteorològica sol exposar les seves reflexions sobre la climatologia com si fos una persona de la tercera edat. Sembla un veterà que es nodreix d'experiències i saviesa acumulada durant anys. En aquesta ocasió, ho ha evidenciat amb un refrany que no mereix el mínim malbaratament: "Si per Sant Jordi glaça, no agafaràs gaires peres".