Maria Rodríguez Soto i Enric Auquer en un fotograma de 'La mamífera'

La nova pel·lícula de María Rodríguez Soto i Enric Auquer, ex de 'Com si fos ahir'

'Mamífera', la reflexió sobre el desig de no ser mare amb Maria Rodríguez i Enric Auquer, arriba als cines

Tal com va explicar la cineasta Liliana Torres en una entrevista a l'ACN, 'Mamífera' pretén desestigmatitzar una realitat present a la societat i, alhora, exercir de mirall per a altres dones que es puguin haver sentit soles i incompreses. "M'agradaria que obri escletxes per parlar de la no maternitat sense sospites ni reticències", va dir.

La història se centra en la vida de la Lola, una dona que viu feliç amb la seva parella, Bruno, fins que un embaràs inesperat revoluciona tots els plans. Tot i que la protagonista sempre ha tingut clar que això de ser mare no és per a ella, durant els tres dies que ha d'esperar fins que arribi la cita a la clínica s'haurà d'enfrontar a les expectatives socials , així com als seus temors interns.

Tot, mentre busca un acostament a les seves amigues, família i el mateix Bruno, que tampoc havia imaginat mai com a pare fins ara. 'Mamífera és una producció de Distinto Films (Miriam Porté) i Edna Cinema (Carla Sospedra) que compta amb la coproducció de 3Cat, la participació de RTVE i el suport d'ICAA, ICEC i el programa Europa Creativa MEDIA.

El film tanca la trilogia iniciada el 2013 amb 'Family Tour', l'òpera prima de Torres a què seguiria el 2021 'Què vam fer malament?'. Per primera vegada, la directora aposta per la ficció pura i s'allunya de la hibridació i la interpretació d'actors no professionals.

María Rodríguez Soto: una àmplia trajectòria en cinema, televisió i teatre

Es va graduar en art dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona i ha participat a nombrosos cursos de formació actoral. En cinema, María ha destacat en pel·lícules com "Animales" (2012), "100 metros" (2015), i "Els dies que vindran" (2019), per la qual va rebre el Premi Gaudí a la millor actriu. A la televisió, ha treballat en sèries com "El ministerio del tiempo" i "Los herederos de la terra". També va participar a 'Com si fos ahir', on va interpretar una treballadora de la consultoria dels personatges de Miquel i Gemma. Tenia un problema de cor amb què havia de bregar en el seu dia a dia. La seva carrera teatral inclou obres com "La gavina" d'Antón Txékhov i "Mathilde" dirigida per Gerard Iravedra.

Enric Auquer, una carrera a l'alça

Enric Auquer, també català, ha guanyat reconeixement pel seu treball en cinema i televisió, destacant especialment pel seu paper a la sèrie "Vida perfecta", per la qual va rebre un Premi Goya com a actor revelació el 2020. A més, ha participat en altres produccions rellevants com “Quien a hierro mata” (2019) i la sèrie de televisió “Sky Rojo”.

Últimament ha destacat al cinema pel seu paper a la pel·lícula 'El maestro que va prometre el mar'. Com a curiositat, va coincidir amb Maria Rodríguez a 'Com si fos ahir' encara que els seus personatges no hi tenien relació. Ell interpretava el fill vague i vividor de Sílvia (Montse Germán). Un paper, el de fill gandul i vividor, que ja havia interpretat a Kubala, Moreno i Manchón. Era el fill de Marga (Cesca Piñón).