Muntatge amb una imatge de l´exterior d´una oficina de l´atur amb persones fent cua. A la cantonada superior esquerra i difuminada, imatge de l'empresa referenciada a la notícia

La gran empresa del sector del cava que ha enviat més de 600 persones a un ERTO

L'expedient es començaria a aplicar a partir del mes de maig

El Grup Freixenet ha anunciat aquest dimarts un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major com a conseqüència de la sequera per a 615 treballadors. Concretament, l'expedient afectaria treballadors de Freixenet SA i Segura Viudas SAU i es començaria a aplicar a partir del mes de maig, encara que la intensitat variarà en funció del període de l'any i de l'evolució de la mateixa sequera, segons puntualitza la companyia a un comunicat.

El Grup Freixenet assegura que ha optat per aquesta mesura com un "exercici de responsabilitat" i que té per objecte "garantir l'operativitat del negoci i preservar l'ocupabilitat per poder fer front a causes externes i de força major provocades per la greu" sequera" . D'altra banda, l'empresa recalca que és una "mesura excepcional" que s'emmarca en l'actual context de crisi, que s'ha traduït en una manca de raïm derivada de la sequera, que es remunta al 2021 i amb "especial afectació" durant el passat any a la zona del Penedès.

El Grup Freixenet també indica que ha iniciat el procés davant del Departament d´Empresa i Treball i que també ha traslladat la intenció d´aplicar l´ERTO als sindicats. Precisament, Henkell Freixenet va donar a conèixer la setmana passada els resultats financers del 2023 i va xifrar la facturació en 1.230 milions d'euros de facturació, un increment del 4,1% respecte a l'exercici anterior. La firma vinícola va destacar un creixement del 6% en el cas d'escumosos –segment on la companyia és líder internacional– i un increment de l'11% en begudes espirituoses. Per contra, els vins tranquils van caure un 8%.

La situació no és nova

Aleshores la companyia va manifestar la seva "preocupació" per la falta de raïm per la forta sequera, principal regió mundial de producció de cava. "Veient que la demanda mundial de cava està creixent i que no podem produir prou ampolles per satisfer-la adequadament a curt termini, la situació serà realment complicada a tots els nivells", va apuntar Pedro Ferrer, co-CEO de Grup Freixenet.