El portaveu de Sumar al Congrés, Iñigo Errejón, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió per motius de salut "física, mental i emocional". Segons ha explicat en una carta pública, en els darrers anys ha arribat "al límit de la contradicció entre el personatge i la persona". Aquest anunci, no obstant, ha coincidit amb un creixent enrenou en xarxes socials, on diverses acusacions de violència masclista han incendiat el debat sobre la seva retirada de la política.
A la carta, Errejón va explicar que la seva decisió d'abandonar la política no és una cosa que hagi pres a la lleugera, ja que inclou la renúncia al seu escó al Congrés ia totes les responsabilitats orgàniques que mantenia fins ara. Tot i la importància d'aquest pas, ha assegurat que ho fa per una raó personal, assenyalant la necessitat de cuidar la salut mental i emocional. "A la primera línia política i mediàtica se subsisteix amb una manera de comportar-se que s'emancipa de les necessitats dels altres", va admetre el politòleg.
Els motius serien altres
Tot i aquesta explicació, la dimissió d'Errejón ha avivat les xarxes socials, que s'han fet ressò de les acusacions de violència masclista que pesen sobre ell. El polític, que va ser una de les cares visibles de la creació de Podem, ha estat assenyalat en els darrers mesos per presumptes conductes inadequades a nivell personal. Les acusacions, que van començar com a rumors, han anat cobrant força fins a convertir-se en un tema recurrent en el debat mediàtic i polític.
Una de les principals acusacions la comparteix Cristina Fallarás, a través del que li va explicar una dona. Tot i que el polític ha negat rotundament les acusacions, les xarxes han explotat, generant un debat polaritzat al voltant de la seva figura. Unes acusacions que no són noves ja que el 2023 ja va circular un missatge a les xarxes.
La publicació de Cristina Fallarás és demolidora i s'hi reflecteixen comportaments tòxics que presumptament hauria comès el que fos mà dreta de Pablo Iglesias a Podem.