Muntatge amb una imatge de l'empresa referenciada a la notícia i al centre un dibuix amb valors borsaris en caiguda

Un informe de la CNMV enfonsa una empresa catalana a la borsa

L'empresa baixa més d'un 7% a la borsa

Jornada moguda per a Grifols a la borsa. Si bé la farmacèutica catalana ha obert aquest divendres amb números verds després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) trobés "deficiències rellevants" en la seva informació financera, a mig matí ja ha caigut i arrossega pèrdues de més del 3, 5%.

Dijous, la companyia catalana va tancar la sessió a l'alça, amb guanys d'un 4,9% i el preu de l'acció en 8,4 euros, una tònica que ha mantingut a primera hora, fins a 8,7 euros, encara que ara ja ha tornat als 8,1. La multinacional, en un comunicat, puntualitza que l'informe de la CNMV apunta que l'endeutament que figurava als comptes de l'empresa "correspon amb la realitat" i descarta la necessitat d'una "reformulació".

Per part seva, la firma catalana destaca que l'informe no ha trobat "errors significatius en les magnituds dels estats financers". Tot i això, la multinacional subratlla el compromís de millorar la seva transparència i ampliar els desglossaments de la informació financera, d'acord amb les recomanacions fetes pel regulador.

L'avaluació del CNMV assenyala que les "deficiències" trobades "han dificultat en alguns exercicis la capacitat dels inversors d'entendre adequadament la situació financera, els resultats i els fluxos d'efectiu" de Grifols. D'altra banda, l'informe descarta una sanció, tot i que matisa que "cal fer una anàlisi de legalitat completa, que si escau podria donar lloc, o no, a la incoació d'un o diversos expedients sancionadors".

Aquesta tarda les pèrdues han continuat creixent i l'acció ja baixa més d'un 7%. Una tendència a la baixa que podria augmentar la setmana que ve si continuen apareixent notícies d'aquest tipus.