Treballadors de l'empresa referenciada a la notícia. A l'esquerra, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de treball

Es confirma el nombre de treballadors que Coca-cola acomiadarà a tot Espanya

Empresa i sindicats arriben a un acord

Coca-Cola reduirà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i finalment acomiadarà 44 treballadors del centre d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Es tracta de vint empleats menys respecte als previstos inicialment, segons van explicar els sindicats després de reunir-se amb la companyia.

A tot l'Estat, la companyia ha rebaixat l'ERO de fins a 56 persones, una reducció de 29 persones. També estan afectats en un centre de Madrid (12 treballadors).

Els sindicats han assegurat que estan "satisfets" amb l'acord aconseguit, que fomenta les prejubilacions, contempla indemnitzacions "més beneficioses" i contempla recol·locacions a altres empreses del sector. A més, van destacar que la companyia finalment hagi apostat per mantenir l'activitat comercial als centres, ja que al principi la intenció del grup era externalitzar-la o traslladar-la a Sofia (Bulgària).

Història de Coca-cola a l'Estat

La història de Coca-Cola a Espanya va començar el 31 de març del 1953, marcant una fita amb la fabricació de la primera ampolla a la planta de Barcelona. Des de llavors, Coca-Cola ha crescut significativament al país, adaptant-se i evolucionant al costat de la societat espanyola. Aquest camí històric va portar la companyia a celebrar 70 anys a Espanya, un període durant el qual ha mantingut el seu compromís amb la sostenibilitat, la innovació i l'impacte socioeconòmic a les comunitats locals.

L'expansió de Coca-Cola a Espanya durant els anys 60 va incloure la integració de més embotelladores per cobrir tot el territori nacional. Aquest model es va mantenir fins al 2013, quan es va produir una fusió de les 8 embotelladores existents a Espanya i Portugal, donant lloc a Coca-Cola Iberian Partners. El 2016, aquesta entitat es va unir a Coca-Cola Enterprises i Coca-Cola Erfrischungsgetränke per formar el major embotellador de Coca-Cola del món per ingressos, atenent més de 300 milions de consumidors en 13 mercats.

Al llarg de les dècades, l'oferta de begudes ha estat diversificada notablement des de la introducció de Coca-Cola. Fanta taronja va arribar el 1961, seguida de Fanta llimona el 1962, Sprite el 1975, i Aquarius el 1992, entre altres. La innovació en productes ha estat una constant, buscant adaptar-se als nous gustos i preferències dels consumidors, incloent-hi opcions sense sucre i baixes en calories.

En aquests 70 anys, Coca-Cola ha deixat una empremta profunda a l'economia espanyola, contribuint amb un 0,5% del PIB nacional i generant un valor afegit de 5.860 milions d'euros. La companyia ha involucrat en projectes socials, donant suport a la feina, l'emprenedoria femenina, i iniciatives mediambientals. A més, ha estat present a la cultura espanyola, patrocinant esdeveniments i donant suport a figures de la música a través d'iniciatives com el Coca-Cola Music Experience.

Mirant al futur, Coca-Cola enfoca els seus esforços en la sostenibilitat, treballant per reduir el seu impacte ambiental i assolir la neutralitat en carboni el 2040. La companyia s'ha compromès a millorar els seus envasos, augmentant l'ús de vidre reciclat i reduint el plàstic, a més de donar suport a l'hostaleria espanyola, vital per al teixit social i econòmic del país