Muntatge amb una imatge de persones a la cua de l'atur. A l'esquerra, dins un cercle i difuminada, imatge d'un grup de treballadors de l'empresa referenciada a la notícia

Hi haurà molts afectats: Una multinacional fa un ERO a Espanya i Portugal

Aviat s'anunciarà el nombre exacte d'afectats

Stuart ha anunciat aquest dilluns un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà tots els seus centres de treball i riders a Espanya i Portugal, encara que sense concretar la xifra d'afectats. En paral·lel, la plataforma de repartiment a domicili es compromet a mantenir un "pol tecnològic" a Barcelona per continuar donant "suport tècnic essencial" a les operacions en altres mercats.

Stuart ha justificat l'ERO a Espanya i Portugal -que van representar l'1,6% dels ingressos totals del grup- per l'impacte de la inflació, l'augment dels costos operatius i la nova llei 'rider' espanyola. "Han influït directament en la capacitat de Stuart per generar un creixement rendible als mercats espanyol i portuguès", va afirmar la companyia. Stuart ha assenyalat que seguirà donant servei a altres mercats com França, Regne Unit, Polònia i Itàlia, "on podem continuar generant un creixement rendible i ser líders als canals de venda directa".

La plataforma de repartiment a domicili ha comunicat aquest dilluns als representants dels treballadors la intenció d'iniciar un ERO col·lectiu a Espanya i Portugal. "Aquest reajustament estratègic en curs implicarà canvis organitzatius que afecten tant els motoristes com el personal de les seus", va precisar Stuart, que va estendre la mà al comitè d'empresa per "garantir una negociació justa i transparent".

"Aquestes decisions no es prenen a la lleugera, però són essencials per salvaguardar la nostra sostenibilitat a llarg termini i mantenir la nostra posició com a líder al sector de lliurament", ha asseverat la directora general de Stuart Group, Corneila Raportaru. "Estem compromesos a afrontar aquests reptes amb integritat i transparència, assegurant els millors resultats possibles tant per a la nostra empresa com per als empleats", ha conclòs Raportaru.